Appel ei salade met walnoten

Appel ei salade met walnoten

Appel ei salade met walnoten een oud Familie recept

Appel ei salade met walnoten een oud Familie recept.
Dit receptje brengt altijd een fijne herinnering naar boven zodra ik dit ga maken.
Het is namelijk een echt familie recept.
Deze salade werd bij oma altijd tijdens de barbecue of voor bij de gourmet gemaakt.
Ook op een verjaardag stond deze met regelmaat op tafel simpel maar toch net weer wat anders dan de standaard eiersalade.
De bereidingswijze en de ingrediënten van deze salade zijn vrij simpel maar daarom niet minder lekker.
Waar het recept precies vandaan komt weet ik niet, ook niet wie het ooit bedacht heeft en of het al een bestaand recept is of zelf bedacht.

Wat ik wel weet is dat deze snelle en simpele salade erg lekker is en gezond.
In ieder geval zal ik hem je zeker eens aanraden om te proberen.
Het is een lekker frisse salade met een heerlijke crunch.
Lekker op een toastje of op een snee zelfgebakken zuurdesem brood, top de salade nog af met wat frisse knapperige rucola.

Appel ei salade met walnoten

Appel ei salade met walnoten

Een makkelijke maar frisse en smakelijke salade.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang: Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 stuk Biologische Granny Smith appel of elstar
  • 30 gram Biologische walnoten
  • 1 stuk Biologisch Hardgekookte ei
  • 50 gram Eigen gemaakte mayonaise of Biologische mayonaise
  • 1 theelepel Biologische Kerrie poeder
  • 1/4 theelepel Biologische Citroensap
  • Biologische Grof gemalen zwarte peper
  • Keltisch zeezout

Method
 

  1. Was de appel en schil de appel met een dunschiller. Verwijder het klokhuis en de pitten en snijd de appel in kleine blokjes. Doe de appel blokjes in een schaaltje.
  2. Hak de walnoten grof en doe deze bij de appel in het schaaltje. Pel je gekookt ei en snijd deze in kleine stukken. Doe de mayonaise bij je ei en roer dit door.
  3. Schep het ei met mayonaise bij de appel en walnoten doe het citroensap, kerriepoeder en naar smaak peper en keltisch zeezout erbij en roer alles goed door met een lepel.
  4. Lekker op een toastje op een snee vers gebakken zuurdesem brood doe nog wat rucola over de salade en smullen maar.

1 Reactie

  1. Lekker, dank je, maar het is ‘sowieso’.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*