Familie recept
Dit receptje brengt een fijne herinnering naar boven.
Het is namelijk een echt familie recept.
Deze salade werd bij oma altijd tijdens de barbecue of voor bij de gourmet gemaakt.
Op een verjaardag stond deze met regelmaat op tafel.
Het recept van deze salade is vrij simpel maar daarom niet minder lekker.
Waar het recept precies vandaan komt weet ik niet, ook niet wie het ooit bedacht heeft en of het al een bestaand recept is of zelf bedacht.
Wat ik wel weet is dat deze snelle en simpele salade erg lekker is en gezond.
Deze salade is niet koolhydraatarm omdat er appel in gaat.
Maar de rest van de ingrediënten zijn wel koolhydraatarm.
Het ligt er natuurlijk aan hoeveel gram koolhydraten je per dag eet dat verschilt nogal per persoon, dus het kan best zijn dat hij bij jou wel binnen de koolhydraten past.
In een koolhydraatbeperkte levensstijl past deze salade zoiezo!
In ieder geval zal ik hem je zeker eens aanraden om te proberen.
Het is een lekker frisse salade met een heerlijke crunch.
Ingrediënten voor 2 – 3 personen
- 1 Granny Smith appel of een Elstar appel
- 30 gram ongebrande en ongezouten walnoten
- 1 gekookt ei
- 50 gram van wijngaarden Zaanse mayonaise
- peper en zout
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/4 theelepel citroensap
Bereidingswijze
Stap 1
Was de appel en schil de appel met een dunschiller.
Verwijder het klokhuis en de pitten en snijd de appel in kleine blokjes.
Doe de appel blokjes in een schaaltje.
Stap 2
Hak de walnoten grof en doe deze bij de appel in het schaaltje.
Pel je gekookt ei en snijd deze in kleine stukken.
Doe de mayonaise bij je ei en roer dit door.
Stap 3
Schep het ei met mayonaise bij de appel en walnoten doe het citroensap, kerriepoeder en naar smaak peper en zout erbij en roer alles goed door met een lepel.
Lekker voor bij de barbecue/gourmet of op een (koolhydraatarme) boterham of (koolhydraatarme) cracker.