Atjar Ketimoen ingemaakte zoet zure groenten uit Indonesië
Atjar Ketimoen zoet zure komkommer met rode ui ingemaakt volgens Indonesisch recept.
Iedereen is vast wel bekend met de Atjar die je als bijgerecht krijgt in een Indonesisch restaurant.
Een andere versie en ietsjes minder bekend is deze Atjar van komkommer.
Super lekker en super gemakkelijk zelf te maken.
Met een paar basis ingrediënten heb je dit zo gemaakt.
Ik serveer het graag als ik een Indonesisch gerecht maak op huisjeboompjefoodie.nl vind je al veel recepten uit de Indonesische keuken.
Zowel authentieke recepten als recepten geïnspireerd op de Indonesische keuken dus neem gerust een kijkje.
En maak dan meteen een potje van deze heerlijke ingemaakte groenten voor erbij.
Succes gegarandeerd!
Atjar Ketimoen
Ingrediënten
- 1 hele Komkommer
- 1 stuk Lombok peper
- 1 hele Rode ui
- 600 milliter Azijn
- 300 gram Suiker
- 100 milliter Water
- zout
- Vers gemalen zwarte peper
Instructies
- Was de komkommer halveer de komkommer in de lengte verwijder met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer.
- Snijd de komkommer in dunne plakken en die ze in een grote zeef die je boven een kom zet.
- Schil de ui snijd hem in kwarten en snijd de kwarten in dunne plakken.
- Doe de ui bij de komkommer bestrooi de komkommer en ui met flink veel zout en laat het 2 uur in het vergiet boven de kom staan zodat het vocht eruit komt.
- Was na 2 uur de komkommer en ui goed onder de koude kraan.
- Verwarm in een pan de azijn en de suiker roer door tot de suiker is opgelost.
- Snijd de lombok peper in ringen en doe deze met de komkommer en ui in de pan met azijn.
- Roer door voeg water toe en flink veel vers gemalen zwarte peper.
- Breng het geheel aan de kook en laat het 2 minuten koken.
- Laat daarna compleet afkoelen en schep in goed afsluitbare potjes in de koelkast.