Barbecue saus hierbij een recept voor een homade versie
Barbecue saus nu het barbecueseizoen binnenkort weer geopend wordt mag een recept voor deze heerlijke zomerse saus niet ontbreken.
Als mega groot supporter van team homemade moest ik wel een recept op de website plaatsen.
Natuurlijk kun je een kant en klare versie kopen ik moet eerlijk bekennen dat ik dat soms uit gemak ook wel eens doe.
Maar er gaat toch niets boven een zelf gemaakte versie.
Voor deze bbqsaus heb je 2 ingrediënten nodig die je misschien niet standaard in huis hebt.
Namelijk appelazijn en black treacle deze 2 zijn echt onmisbaar in een dit recept.
Appelazijn kun je gewoon in de supermarkt bestellen en black treacle zul je online moeten kopen.
Barbecue saus
Ingrediënten
- 1 stuks Banaan sjalot Fijn gesnipperd
- 2 teentjes Knoflook Geperst
- 1 eetlepel Olijfolie
- 160 milliter Ketchup
- 60 milliter Appelazijn
- 2 eetlepels Black treacle
- 2 eetlepels Donkerbuine basterdsuiker
- 1 eetlepel Paprika poeder
- 1 eetlepel Gerookte paprika poeder
- 1/2 theelepel Mosterdpoeder
- 1 eetlepel Worcestersaus
- 1 theelepel Zout
- 1/2 theelepel Zwarte peper
Instructies
- Snipper de sjalot en snijd de teentjes knoflook heel erg fijn verhit de olijfolie in een steelpan en bak de uitjes met de knoflook een beetje aan op een laag pitje.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer goed door.
- Verwarm alles tot het begint te koken draai dan het vuur laag en laat het 10 minuten zachtjes koken roer wel af en toe door.
- Haal de pan van het vuur laat het compleet afkoelen en bewaar het daarna in een schoon en goed afluitbaar potje in de koelkast.