Beef Korma Curry een heerlijke Curry uit India.
Beef Korma Curry een heerlijke milde verwarmende Curry uit India.
Je maakt deze Curry heel gemakkelijk met mijn basis recept voor een Curry deze vind je hier.
Wil je dus vaker Curry’s maken dan zou ik je aanraden om een flinke hoeveelheid Curry saus te maken.
En deze dan in porties in te vriezen.
Nu even terug naar de Beef Korma Curry die bomvol smaak zit.
Want eerlijk is eerlijk als er mensen zijn die verstand hebben van smaak en gerechten op smaak brengen.
Dan moet je bij de mensen uit India zijn.
Dol op Curry’s
Momenteel ben ik steeds vaker aan het koken uit de Indiase keuken.
Curry’s is pas iets wat ik nog niet zo lang geleden ontdekt heb.
Afgelopen april was ik namelijk een weekje op vakantie in Amersfoort.
En daar zat op 5 minuten loopastand van mijn hotel een Indiaas restaurant.
Ik heb de hele week Indiaas gegeten van kip tandoori, tot beef korma, masala curry en beef vindaloo.
Die laatste was overigens super spicy!
En natuurlijk nog verschillend soorten bijgerechten gegeten, samosa, onion Bhaji, bombay aloo, Pishawari naan.
Ik was meteen verkocht en ga het zeker vaker eten zo ontzettend lekker was het.
Wat serveer je bij een Curry?
Wat ik zelf het lekkerste vind is om naast rijst ook naan erbij te serveren.
Deze kun jezelf maken volgens dit recept.
Of kant en klaar in de supermarkt kopen.
Maar mocht je de tijd hebben is zelfgemaakte naan natuurlijk wel het allerlekkerste.
Er gaat namelijk niets boven zelfgemaakt.
Beef Korma Curry
Ingrediënten
- 1 kilo Stoofvlees Rund riblappen of sukade
- 500 milliter Curry saus basis recept
- 2 eetlepels Zonnebloemolie
- 60 gram Fijngemalen cashewnoten ongezouten
- 2 eetlepels Kurkuma
- 1 theelepel Garam Masala
- 1 theelepel Komijn poeder
- 125 milliliter Slagroom
- 2 eetelepels Lichtbruine basterdsuiker
Instructies
- Snijd het stoofvlees in grote blokjes.
- Strooi de kurkuma, Garam masala, en de komijn over het vlees.
- Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin.
- Giet de basis curry saus erbij, doe de deksel op de pan en laat het geheel zachtjes voor 1,5 uur stoven op een laag pitje.
- Voeg na 1,5 uur de suiker en de slagroom toe en laat het nog 5 minuten op hoog vuur bubbelen.
- Serveer met rijst en of naan.