Brioche chocolade breekbrood

Brioche chocolade breekbrood

Brioche chocolade breekbrood.

We blijven nog even bij mijn favoriete brood de brioche dit keer in een brioche chocolade breekbrood versie.
Een gezoet breekbrood met stukjes chocolade erin je kunt kiezen voor puur, melk of wit.
Ik heb ze met melk chocolade drops gemaakt.
Maar je zou ook prima een mix van 3 soorten chocolade drops kunnen nemen.
Met een basis Brioche deeg kun je heel veel dingen maken zo ben ik achter schermen met nog een aantal zoet recepten met brioche deeg.
Dus die zullen jullie vanzelf wel online zien komen als ze uitgebreid getest, geproefd en gefotografeerd zijn.
Want elk recept wordt eerst uitvoerig getest voordat het op de website komt.
Zo weet ik zeker dat iedereen het thuis perfect na kan maken.

Broodjes vlechten.

Zoals je misschien kunt zien op de foto heb ik een poging gedaan tot het vlechten van de broodjes voor ik ze in de schaal deed.
Helaas ging dat niet zo lekker.
Dus daar gaan we nog wat mee verder oefenen.
Ik hou het voorlopig maar even bij haren vlechten in plaats van brood vlechten.
Kun je wel goed brood vlechten dan kan je de broodjes vlechten voor ze in de schaal legt dan zijn ze nog leuker.
Maar lekker smaken doen ze zoiezo wel.

Brioche chocolade breekbrood

Brioche chocolade breekbrood

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 3 uur 30 minuten
Totale tijd 4 uur
Gang Brood, Tussendoortje
Keuken Frans, Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 450 gram Bloem
  • 2 theelepels Zout
  • 50 gram Suiker
  • 7 gram Droge gist
  • 100 milliter Volle melk
  • 4 stuks Eieren
  • 1 extra Ei voor de eiwas
  • 190 gram Zachte ongezouten roomboter
  • 150 gram Chocolade druppels

Instructies
 

  • Verwarm de melk totdat deze lauw ( 27 – 30 graden) is, zorg ervoor dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn.
  • Doe de bloem in de kom van je standmixer met een deeghaak.
    Doe het zout aan de linkerzijde in de kom en de suiker aan de rechterkant.
  • Mix elke kant nu voorzichtig met je hand door de bloem.
  • Mix het daarna door met de deeghaak even kort.
  • Strooi de gist nu in de mengkom.
  • Giet de melk langzaam bij de bloem terwijl je de machine laat draaien op stand 1.
  • Voeg nu stuk voor stuk de eieren erbij en blijf mixen, als alle eieren goed opgenomen zijn door het deeg blijf je 10 minuten mixen op stand 1.
  • Hak de zachte boter in blokjes voeg nu steeds 2 blokjes boter toe aan het deeg terwijl de mixer draait. Let op! voeg pas weer opnieuw 2 blokjes toe als de andere boter goed is opgenomen in het deeg.
  • Herhaal dit tot alle boter door het deeg zit dit duurde bij mij een minuut of 8 – 10 minuten.
  • Mix nu kort de chocolade druppels door het deeg.
  • Haal nu het deeg uit de mengkom en doe deze in een licht beboterde schaal , dek af met een vochtige theedoek en laat het deeg 1,5 tot 2 uur rijzen op een warme plaats.
  • Het deeg moet uiteindelijk in volume verdubbeld zijn.
    Als het deeg goed gerezen is en dus in volume verdubbeld is plaats je het deeg 1 uur in de koelkast.
  • Bekleed alvast een quichevorm of ronde ovenschaal op de bodem met een cirkel bakpapier en smeer de bodem en de zijkant in met boter.
  • Haal na het uur je deeg uit de koelkast.
  • Bestrooi je werkblad met bloem.
  • Verdeel het deeg nu in 6 gelijke porties.
  • Neem 1 portie deeg en vouw elke hoek nu naar het midden tot je een bolvorm krijgt.
  • Duw het nu plat en vorm het weer tot een bal.
  • Rol de bal tot een lange worst en verdeel deze in drie strengen.
  • vlecht de 3 strengen tot en vlecht en en vorm de vlecht tot een gevlochten bolletje.
  • Herhaal dit met elke bol deeg.
  • Je kunt ze ook gewoon zo laten dus niet vlechten en alleen bolletjes vormen.
  • leg nu een bol in het midden van je schaal en de andere 5 eromheen.
  • Dek de schaal weer af met een vochtige theedoek en laat de brioche broodjes op een warme plaats weer 30 minuten rijzen totdat het deeg weer verdubbeld is.
  • Als de 30 minuten bijna om zijn en het deeg is goed verdubbeld is verwarm je de oven voor op 200graden boven en onder warmte.
  • Wacht 10 minuten nadat de oven heeft aangegeven op tempratuur te zijn.
  • In de tussentijd klop je een ei los en bestrijk je de broodjes met het losgeklopte ei.
  • Bak het brioche chocolade breekbrood in het midden van de oven voor 30 minuten.
  • Na de baktijd haal de brioche hamburger broodjes uit de oven en laat deze nog 20 minuten op het aanrecht staan in de schaal.
  • Haal het breekbrood daarna uit de schaal en laat volledig afkoelen op een taartrooster.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*