Caesar salade met kip een klassieker
Caesar salade met kip wie is er niet bekend met een caesar salade het is een van de bekendste salades wereldwijd.
In de klassieke versie zit eigenlijk geen kip.
Maar omdat ik focus op voldoende eiwitten binnen krijgen heb ik hier gegrilde kip aan toegevoegd.
Zo wordt het meteen een volwaardig maaltijd.
Waar komt de Caesarsalade vandaan?
Het zal je misschien verbazen maar de Caesar salade vind zijn oorsprong in Mexico in het stadje Tijuana.
De Amerikaanse – Italiaanse restauranteigenaar Caesar Gardini werkte in 1924 in een van zijn Mexicaanse restaurants.
Die dag was het onafhankelijkheid dag in Amerika.
Maar omdat er in die tijd weinig alcohol te verkrijgen was in Amerika.
Trokken er veel Amerikanen de grens over.
Door deze drukte raakte het vaste menu in zijn restaurant op.
Caesar Gardini moest snel improviseren en maakte van knapperige sla, croutons, Parmezaanse kaas en een dressing een heerlijke salade.
Zo kon hij zijn gasten toch van een lekkere salade voorzien en hij hoefde hij geen gasten teleur te stellen.
Sinds deze dag is de Caesar salade de bekendste salade ter wereld en vind je hem bijna wel op elke menu kaart.
Het geheim van deze salade zit hem in de basis namelijk de keuze van de sla.
Gebruik een knapperige stevige sla zoals een Romaine sla ook wel bekend onder de naam little gem.





Caesar salade met kip
Ingredients
Voor de dressing
- 2 teentjes Biologische Knoflook
- 1 eetlepel Citroensap van een Biologische citroen
- 1 eetlepel Biologische Worcestersaus saus
- 1/2 eetlepel Biologische mosterd
- 10 stuks Biologische Kappertjes
- 1 stuks Rauw ei (biologische ei)
- 2 stuks Ansjovisjes uit potje Liefst ook Biologisch
- 30 gram Biologische Geraspte Parmezaanse kaas
- 1 theelepel Vers gemalen zwarte biologische peper
- 100 milliter Biologische extra vierge Olijfolie
Voor de salade
- 2 stuks Biologische Romaine aka little gem sla
- 100 gram Croutons van zuurdesem brood
- 50 gram Parmezaanse kaas snippers zelf snipperen van Biologische kaas
- 2 stuks Biologische Kipfilet
- 1 eetlepel Biologische verse zwarte gemalen peper
- 1 eetlepel Keltisch zeezout
- 1 eetlepel Biologische extra vierge Olijfolie
- 2 stuks Gekookte eieren Biologisch
Instructions
Voor de dressing
- Mix voor de dressing de knoflook, citroensap, worcestersaus mosterd, kappertjes en het rauwe ei tot een gladde dressing.Giet terwijl je blende de olijfolie er in kleine beetjes bij.Blend de geraspte Parmezaanse kaas erdoor en mix tot een gladde dressing.
- Giet de dressing in een schone pot en sluit deze goed af en zet deze in de koelkast.
Voor de salade
- Sla de kipfilet plat met een vleeshamer of zware koekenpan.Bestrooi de kipfilets rijkelijk met peper en Keltisch zeezout aan beide kanten en smeer aan beide zijde in met olijfolie.
- Verhit een grillpan op hoog vuur en grill hierin de kipfilets z'n 5 – 7 minuten tot ze gaar zijn.leg ze op een bord en laat een klein beetje afkoelen.
- Kook ondertussen de eieren.
- Was de sla dep droog en snijd deze grof in repen, verdeel over 2 borden.
- Snijd de kipfilets in reepjes en verdeel over de sla, pel de eieren en snijd in plakje en verdeel over de 2 borden.
- Verdeel de croutons en de Parmezaanse kaas snippers over de salade en maak de salade af door de dressing erover te gieten.