Caesar salade met kip

Caesar salade met kip

Caesar salade met kip een klassieker

Caesar salade met kip wie is er niet bekend met een caesar salade het is een van de bekendste salades wereldwijd.
In de klassieke versie zit eigenlijk geen kip.
Maar omdat ik sinds mijn maagverkleining meer eiwitten moet eten heb ik hier gegrilde kip aan toegevoegd.
Zo wordt het meteen een volwaardig maaltijd.

Waar komt de Caesarsalade vandaan?

Het zal je misschien verbazen maar de Caesar salade vind zijn oorsprong in Mexico in het stadje Tijuana.
De Amerikaanse – Italiaanse restauranteigenaar Caesar Gardini werkte in 1924 in een van zijn Mexicaanse restaurants.
Die dag was het onafhankelijkheid dag in Amerika.
Maar omdat er in die tijd weinig alcohol te verkrijgen was in Amerika.
Trokken er veel Amerikanen de grens over.
Door deze drukte raakte het vaste menu in zijn restaurant op.
Caesar Gardini moest snel improviseren en maakte van knapperige sla, croutons, Parmezaanse kaas en een dressing een heerlijke salade.
Zo kon hij zijn gasten toch van een lekkere salade voorzien en hij hoefde hij geen gasten teleur te stellen.
Sinds deze dag is de Caesar salade de bekendste salade ter wereld en vind je hem bijna wel op elke menu kaart.

Het geheim van deze salade zit hem in de basis namelijk de keuze van de sla.
Gebruik een knapperige stevige sla zoals een Romaine sla ook wel bekend onder de naam little gem.

Caesar salade met kip

Caesar salade met kip

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang dinner, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Italiaans, Mexicaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de dressing

  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 eetlepel Citroensap
  • 1 eetlepel Worcestersaus saus
  • 1/2 eetlepel Dijon mosterd
  • 10 stuks Kappertjes
  • 1 stuks Rauw ei
  • 2 stuks Ansjovisjes uit potje of blik
  • 30 gram Geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel Vers gemalen zwarte peper
  • 100 milliter Olijfolie

Voor de salade

  • 2 stuks Romaine aka little gem sla
  • 100 gram Croutons
  • 50 gram Parmezaanse kaas snippers
  • 2 stuks Kipfilet
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 eetlepel Fijn gemalen zeezout
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 2 stuks Gekookte eieren

Instructies
 

Voor de dressing

  • Mix voor de dressing de knoflook, citroensap, worcestersaus mosterd, kappertjes en het rauwe ei tot een gladde dressing.
    Giet terwijl je blende de olijfolie er in kleine beetjes bij.
    Blend de geraspte Parmezaanse kaas erdoor en mix tot een gladde dressing.
  • Giet de dressing in een schone pot en sluit deze goed af en zet deze in de koelkast.

Voor de salade

  • Sla de kipfilet plat met een vleeshamer of zware koekenpan.
    Bestrooi de kipfilets rijkelijk met peper en zout aan beide kanten en smeer aan beide zijde in met olijfolie.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur en grill hierin de kipfilets z'n 5 – 7 minuten tot ze gaar zijn.
    leg ze op een bord en laat een klein beetje afkoelen.
  • Kook ondertussen de eieren.
  • Was de sla dep droog en snijd deze grof in repen, verdeel over 2 borden.
  • Snijd de kipfilets in reepjes en verdeel over de sla, pel de eieren en snijd in plakje en verdeel over de 2 borden.
  • Verdeel de croutons en de Parmezaanse kaas snippers over de salade en maak de salade af door de dressing erover te gieten.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*