Chai appel crumble met zuurdesem

Chai appel crumble met zuurdesem een heerlijk toetje!

Chai appel crumble met zuurdesem, een makkelijk recept voor een heerlijke appel crumble waar je darmen ook happy van worden.
De gewone appel crumble kennen we vast allemaal wel maar ik wilde hem deze keer nog iets specialer maken. door middel van zuurdesem.

Door de crumble wat interessanter te maken qua smaak gebruikte ik mijn chai kruidenmix.
Chai kruiden hebben een zeer uitgesproken smaak en ik ben daar echt gek op, deze kun je dus gemakkelijk zelf maken.
Als je hem wil kopen kies dan het liefste voor een biologische mix.

Ook gebruikte ik in mijn recept zuurdesem discard (discard is ongevoeden zuurdesem starter) dit kun je heel goed gebruiken in baksels.
Want het is zonde om weg te gooien want het voegt naast een heerlijke smaak ook goede bacteriën toe aan je gerechten.
Op mijn website vind je binnenkort meer lekkere en gezonde recepten met zuurdesem.



Chai appel crumble met zuurdesem

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang taart, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 6 personen

Ingredients
  

  • 6 grote biologische appels
  • 100 gram biologische rietsuiker
  • 100 gram biologische rozijnen
  • 150 gram biologische of demeter tarwebloem
  • 75 gram Zuurdesem discard
  • 85 gram Koude gras gevoerde biologische ongezouten roomboter
  • 2 eetlepel Chai kruidenmix
  • 1 eetlepel Biologische vanille extract

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven en onder warmte.
  • Schil de appels en snijd deze in blokjes.
  • Doe de appel blokjes in een schaal en doe hierbij ook de Chai kruiden, 75 gram zuurdesem discard en 50 gram van de rietsuiker erbij.
    voeg ook de rozijnen toe en schenk het vanille extract erbij.
    Schep alles met een lepel goed om en laat een aantal minuten staan zodat het vanille extract erin kan trekken.
  • Neem ondertussen en mengkom en doe hierin de biologische tarwe bloem en rietsuiker.
  • Snijd de koude roomboter in blokjes en doe deze bij de tarwe bloem en rietsuiker in de kom.
  • Meng nu met je vingers de boter, suiker en bloem tot een kruimelig geheel.
  • Neem een ovenschaal of een gietijzeren pan en doe hierin de inhoud van de schaal met appels.
  • Verdeel de crumble over de appels en schuif de chai appel crumble met zuurdesem in het midden van de oven en bak voor 30 minuten.
  • Haal na 30 minuten de crumble uit de oven.
    Laat een klein beetje afkoelen en genieten maar!

Notes

Enjoy!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*