Chai kruidenmix

Chai kruidenmix een geurig specerijen mix.

Chai kruidenmix een geurig specerijenmengsel, chai je kunt er tegenwoordig niet meer omheen op elke drankenkaart van restaurants of eettentjes kom je deze naam wel tegen.
ook in supermarkten kom je chai (thee) tegen.
Maar wat is chai nu eigenlijk precies en waar komt het vandaan?
Chai vind zijn oorsprong in China dat wil zeggen de thee.
Chai betekend namelijk thee.
De Zwarte thee zoals wij hem kennen komt oorspronkelijk uit China daar werd voor het eerst thee gemaakt.

Maar waar komt dan de naam Chai vandaan en wat is het?

Om daar achter te komen gaan we van China door naar India.
In het jaar 1800 namen de Britten thee stekjes mee naar India en planten die daar in het gekoloniseerde India.
De Britten brachten de zwarte thee onder de aandacht in India bij de locals, en maakte er een commercieel product van.
Hierdoor ging de kwaliteit en de smaak van de zwarte thee extreem achteruit.
De kwaliteit van de thee was heel erg achteruit gegaan en het was eigenlijk alleen nog maar gruis wat erg bitter smaakte.
India staat ook wel bekend als het land van de specerijen en zo komen we uiteindelijk bij de bekende Chai.

Van bitter thee naar een kruidige en geurige Chai.

Om de bittere smaak van de thee te maskeren voegde de Indiërs kruiden, melk en iets zoets toe aan de thee.
Het resultaat was de Chai! Het wel bekende populaire drankje zoals wij het hier inmiddels ook kennen.
Een verwarmende thee met kruiden en specerijen.
De kruiden die je vind in een Chai zijn; Kardemom, kaneel, gember, kruidnagel, zwarte peper, steranijs, piment, kruidnagel en nootmuskaat.
Dit wordt vermengd met zwarte thee en melk en je hebt een heerlijke Chai.

Chai kruidenmix

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Drankjes
Keuken Indiaas, Nederlands

Ingrediënten
  

  • 1 theelepel Piment
  • 2 1/2 theelepel Kardemom
  • 1 eetlepel Kaneel
  • 1/2 theelepel Nootmuskaat
  • 1 1/2 theelepel Gember
  • 4 stuks Steranijs
  • 3 – 4 Stuks kruidnagel
  • 4 zwarte Peper korrels

Instructies
 

  • Doe de Kardemompeulen, kruidnagels, peper korrels, piment korrels en de steranijs in een klein hakmolentje en maal tot een fijn poeder.
    Meng de overige kruiden erdoor en doe het samen in een potje.

Hoe maak je een Chai

  • Neem een filterzakje om losse thee in te doen doe hierin 2 theelepels losse zwarte thee.
  • Voeg 2 theelepels chai kruiden toe en vouw het zakje dicht.
  • Verwarm 100 milliter volle melk in een steelpannetje met het zakje Chai.
  • Let op laat het net niet koken!
  • Draai nu het vuur onder de melk uit en laat het zakje kruiden nog 1 – 2 minuten trekken.
  • Giet de Chai in een theeglas en doe er een klein beetje honing of rietsuiker bij en klaar is je Chai.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*