Chocolaatjes zelf maken.
Chocolade daar maak je mij altijd erg blij mee.
Het fijne van chocolaatjes zelf maken is dat je eindeloos kunt variëren met de smaken die je erin stopt.
Je hebt maar een paar basis ingrediënten nodig om voortaan zelf chocolaatjes te maken.
Een van de basis ingrediënten is wel cacaoboter.
Gelukkig kun je dat tegenwoordig makkelijk online kopen.
Ik kocht die van mij bij de Notenshop.
Ik ken maar weinig mensen die niet van chocolade houden.
Sinds ik een tijdje terug voor het eerst mijn eigen chocolade reep gemaakt heb koop ik amper nog chocolade in de winkel.
De link voor de chocoladereep vind je ook bij dit recept of kun je gemakkelijk vinden op mijn website.
Het is zo simpel om zelf chocolaatjes te maken als je alle ingrediënten in huis hebt.
Dus voor de visite maakte ik de avond van tevoren zelf chocolaatjes deze keer met gedroogde kersen en hazelnoten Yummie!
Het is recept is hetzelfde als voor de chocoladereep alleen met andere toevoegingen van noten en vruchten.
En ik heb nu een silicone bonbon-vorm gebruikt zodat je deze schattige bloemen chocolaatjes kunt maken.
Ook deze vorm komt weer van Ome Ali 😉
Dus ik zou zeggen maak zelf een lekker chocolaatje en verras vrienden en familie met deze traktatie.
Chocolaatjes met hazelnoten en gedroogde kersen
Equipment
- Chocolade vorm van silicone
Ingrediënten
- 200 gram Cacaoboter
- 100 gram Puur ongezoete cacaopoeder
- 2 eetlepels Suiker Of meer als je een zoetere chocoladereep wilt even experimenteren met de smaak.
- 50 gram Hazelnoten
- 50 gram Gedroogde kersen
Instructies
- Doe de cacaoboter in een kom en smelt deze "au bain marie" dat wil zeggen in een pan met kokend water waar je de kom boven zet.
- Laat de cacaoboter rustig smelten.
- Rooster ondertussen de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze een lichtje kleurtje krijgen en je ze gaat ruiken.Let goed op want de noten kunnen snel aanbranden!
- Haal de hazelnoten uit de pan en hak ze fijn.
- Ondertussen is de cacaoboter gesmolten roer deze even door en haal de kom van de pan.
- Roer de cacaopoeder en de suiker door de cacaoboter heen en roer de hazelnoten en gedroogde kersen erdoor.
- Verdeel de vloeibare chocolade voorzichtig over de vormen.
- Leg de chocoladevormen nu voorzichtig in de koelkast en laat ze minimaal 2 uur liggen zodat de chocolade hard kan worden.
- Je kunt de chocolade 5 dagen in de koelkast bewaren of 1 maandje in de vriezer.
- Optioneel je kunt de hazelnoten en gedroogde kersen natuurlijk ook vervangen door andere nootjes en of gedroogd fruit.