Chocolade hazelnoten soda brood

Chocolade hazelnoten soda brood

Chocolade hazelnoten soda brood mijn favoriete brood recept in een ander jasje.

Chocolade hazelnoten soda brood een lekkere zoete versie op mijn lievelingsbrood.
Ik maak er geen geheim van dat ik dol ben op Iers sodabrood.
Dat recept vind je trouwens al een geheel lange tijd op de website.
Het voordeel van een soda brood vind ik persoonlijk dat je geen gist gebruikt.
Hierdoor hoeft het brood niet te rijzen en kan het zo de oven in.
Nu denk je vast wordt dat brood dan niet heel compact?
Nee hoor want door de chemische reactie die ontstaat door de karnemelk en bakingsoda krijg je toch lucht in je brood.
Dit keer wilde ik een zoete versie maken van mijn sodabrood recept en wel met chocolade en hazelnoten.
Want als iets een topcombinatie is is het dat wel.
Denk Nutella maar dan in brood vorm.

Ik bak mijn brood tegenwoordig altijd op een pizzasteen hierdoor krijgt je brood een lekker knapperig korstje.
Wel moet je ervoor zorgen dat de pizzasteen dan goed warm is dit doe je door hem al mee te verwarmen als je de oven aanzet op voorverwarmen.
En daarna als de oven op tempratuur is nog een 30 minuten te wachten dan is ook de steen goed door verwarmd.

Chocolade hazelnoten soda brood

Een zoete versie op een klassiek soda brood
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Bijgerecht, Brood, lunch, Ontbijt
Keuken De Ierse keuken
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

  • 425 gram Tarwebloem
  • 25 gram Cacaopoeder
  • 1 theelepel Zout
  • 1 theelepel Baking soda
  • 100 gram Gehakte hazelnoten
  • 100 gram Chocolade druppels
  • 400 milliter Karnemelk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 230 graden boven en onder warmte met de pizzasteen erin.
  • Mix alle droge ingrediënten (bloem, zout, bakingsoda, cacaopoeder, hazelnoten en chocolade druppels) in een mengkom door mekaar en maak met je handen een kuiltje in het midden.
  • Giet nu langzaam de karnemelk in het kuiltje en terwijl je doet mix je van de zijkanten de bloem door de karnemelk.
  • Meng het deeg met je handen goed door tot alles goed gemengd is.
  • Bebloem je werkblad met bloem en stort hierop het deeg.
    Vorm nu met je handen een bol van het deeg.
  • Leg het deeg op de met bloem bestrooide werkblad en snijd er met een scherp mes een kruis in.
  • Schuif het soda brood in de oven op de pizzasteen en bak voor 30 – 40 minuten in het midden van de oven.
  • Het brood is klaar wanneer deze hol klinkt als je erboven op klopt.
  • Haal het brood naar 40 minuten uit de oven leg op een rooster en laat compleet afkoelen.

Notities

Enjoy!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*