Citroen knoflook kip
Citroen knoflook kip een van mijn favoriete recepten en eentje die al heel erg lang op de website staat.
Omdat deze kip zo ontzettend lekker is moest ik hem wel opnieuw maken.
Gelukkig kon dat super gemakkelijk met een paar kleine aanpassingen.
Want ook zonder bloem of paneerlaagje kun je heerlijke kip stukjes maken met een krokant jasje.
Hoe dan hoor ik je denken? Nou met maïzena dit werkt perfect om een krokant jasje om kip of groenten te maken.
Als extra smaakmaker gebruiken we een goede sojasaus samen met vers citroen sap.
Serveer deze heerlijke kip met gestoomde broccoli of andere groente naar keuze.
En voor de koolhydraten een lekker portie kokos of Pandan rijst.






Citroen knoflook kip
Ingrediënten
- 400 gram Biologische kipfilet
- 1 eiwit Biologisch van 1 ei maat L
- Biologische Maizena
- 4 teentjes Biologische Knoflook
- 2 stuks Biologische citroen
- 2 eetlepels Sojasaus
- 4 eetlepels Biologische rauwe Honing
- 1 1/2 eetlepel Biologische Vers geraspte gember
- 6 stengels Biologische Lente ui
- 1 eetlepel Zwarte sesamzaadjes
- 1 eetlepel Biologische Witte sesamzaadjes
- Biologische olijfolie
- Peper en keltisch zeezout
- 400 gram Biologische Broccoli
- 190 gram Biologische rijst
- 1 blik Biologische Kokosmelk 400 milliliter
- 50 milliliter Water
Instructies
Bereiden van de kokosrijst
- Doe de rijst in een pan met deksel en giet de kokosmelk en de 50 milliliter water erbij breng dit aan de kook.Als de rijst kookt draai het vuur helemaal laag en laat de rijst 20 minuten koken.Draai naar de 20 minuten het vuur onder de rijst uit en laat de pan op de gaspit staan met de deksel op de pan en laat de kokosrijst zo nog 5 minuten stomen voor de lekkerste fluffy kokosrijst.
Voor de gestoomde broccoli
- Was de broccoli onder de kraan en snijd de broccoli in roosjes stoom de broccoli in een stoommandje boven een pan met water of in een stoomapparaat of stoomoven voor 15 minuten.
De Citroen knoflook kip
- Splits het ei en doe het eiwit in een schaaltje.
- Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in het schaal van het eiwit, meng de kipstukjes met een lepel of vork goed door het eiwit.
- Zet een diep bord klaar en doe hierin 2 tot 3 eetlepels maïzena.
- Haal de kipstukjes uit het bakje en rol ze door de maizena, zorg ervoor dat elke stukje rondom goed bedekt is met de maizena (voeg eventueel een extra eetlepel maizena toe als dit nodig is)
- Verhit een wokpan met een scheutje olijfolie bak hierin de kipstukjes rondom goudbruin en knapperig.
- Haal de kipstukjes uit de wok en leg ze opzij op een bord.
- Snijd de knoflook fijn en fruit deze even 1 minuut aan in de wok op laag vuur.
- Rasp de schil van de 2 citroen en doe deze bij de knoflook in de pan.
- Pers de citroenen uit en voeg het sap bij de knoflook en rasp in de wok.
- Verwijder de schil van de gember en Rasp de gember en doe deze samen met de honing, sojasaus en een snuf peper en zout in de wok.
- Roer dit even door en draai het vuur ietsje hoger.
- Laat de saus een beetje inkoken tot het wat dikker wordt.
- Snijd ondertussen de lente ui in fijne ringen.
- Als de saus wat dikker wordt doe je kipstukjes in de pan samen met de lente ui.Voeg de sesamzaadjes toe en en draai het vuur hoog.
- Verwarm de kipstukjes nu even 2 minuten, draai daarna het gas uit en verdeel de citroen knoflook kip over 2 borden.
- Serveer met de broccoli en rijst.