De lekkerste gehaktballen zoals ik ze zelf al jaren maak
De lekkerste gehaktballen deze maak ik al jaren zo op deze manier en geloof me als je deze geproefd hebt wil je nooit geen andere gehaktballen meer.
Nu ik dit zo zit te typen krijg ik spontaan ook trek in mijn gehaktballen maar goed wij eten kip vanavond ook lekker.
Nu we het toch even vluchtig over kip hebben hebben jullie mijn Mexicaanse kip als eens geprobeerd?
Zeker doen je vind hier het recept.
Maar goed nu weer terug naar de lekkerste gehaktballen in mijn gehaktballen recept gebruik ik altijd grove Groningse mosterd.
Dit komt omdat mijn oma ook altijd Groninger mosterd gebruikte en ik heb dat overgenomen.
Belangrijk bij een goede gehaktbal is dat je deze na het mengen en er ballen van gedraaid hebt je ze op laat stijven in de koelkast.
En vervolgens langzaam laat garen in fond.



De lekkerste gehaktballen
Ingrediënten
- 500 gram Biologisch runder gehakt evt gemengd met biologisch orgaanvlees
- 100 gram Biologische paneermeel vervang voor zelfgemaakt paneermeel van zuurdesembrood
- 1 potje Runder fond of eigen gemaakte botten bouillon
- 2 kleine Biologische Uien Fijn gesnipperd
- 4 teentjes Biologische Knoflook geperst
- 20 gram Biologische Verse Peterselie fijn gehakt
- 2 medium Biologische Eieren of eieren van je eigen kippen
- 2 eetlepels Ketjap manis biologisch mits je die hebt
- 2 eetlepels Grove Groninger mosterd
- 1 theelepel Biologisch Paprikapoeder
- 1 theelepel Biologisch Cayenne poeder
- 1 theelepel Biologisch Kruidnagel
- 1/2 theelepel Biologisch Nootmuskaat
Instructies
- Snipper de ui heel fijn pers de teentjes knoflook uit en hak de peterselie fijn doe met de andere ingrediënten (behalve de vleesfond) bij het gehakt.
- Meng alles goed door het gehakt heen en draai hier 6 mooie even grote ballen van laat de gehaktballen 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Neem een grote gietijzeren braadpan en doe hierin een flinke stuk biologische ongezouten roomboter en bak hierin de gehaktballen rondom bruin.
- Giet de vlees fond bij de gehaktballen breng dit aan de kook en draai vervolgens het vuur laag en laat de gehaktballen rustig garen voor 45 minuten.
- Draai de gehaktballen wel af en toe voorzichtig om.
- Serveer direct als ze klaar zijn.