De lekkerste gehaktballen zoals ik ze zelf al jaren maak
De lekkerste gehaktballen deze maak ik al jaren zo op deze manier en geloof me als je deze geproefd hebt wil je nooit geen andere gehaktballen meer.
Nu ik dit zo zit te typen krijg ik spontaan ook trek in mijn gehaktballen maar goed wij eten kip vanavond ook lekker.
Nu we het toch even vluchtig over kip hebben hebben jullie mijn Mexicaanse kip als eens geprobeerd?
Zeker doen je vind hier het recept.
Maar goed nu weer terug naar de lekkerste gehaktballen in mijn gehaktballen recept gebruik ik altijd grove Groningse mosterd.
Dit komt omdat mijn oma ook altijd Groninger mosterd gebruikte en ik heb dat overgenomen.
Belangrijk bij een goede gehaktbal is dat je deze na het mengen en er ballen van gedraaid hebt je ze op laat stijven in de koelkast.
En vervolgens langzaam laat garen in fond.
De lekkerste gehaktballen
Ingrediënten
- 500 gram Half om half gehakt
- 100 gram panko vervang voor glutenvrij paneermeel
- 1 potje Runder fond
- 2 kleine Uien Fijn gesnipperd
- 4 teentjes Knoflook geperst
- 20 gram Verse Peterselie fijn gehakt
- 2 medium Eieren
- 2 eetlepels Ketjap manis gebruik glutenvrije ketjap manis
- 2 eetlepels Grove Groninger mosterd vervang voor glutenvrije mosterd
- 1 theelepel Paprikapoeder
- 1 theelepel Cayenne poeder
- 1 theelepel Kruidnagel
- 1/2 theelepel Nootmuskaat
Instructies
- Snipper de ui heel fijn pers de teentjes knoflook uit en hak de peterselie fijn doe met de andere ingrediënten (behalve de vleesfond) bij het gehakt.
- Meng alles goed door het gehakt heen en draai hier 6 mooie even grote ballen van laat de gehaktballen 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Neem een grote braadpan en doe hierin een flinke stuk roomboter en bak hierin de gehaktballen rondom bruin.
- Giet de vlees fond bij de gehaktballen breng dit aan de kook en draai vervolgens het vuur laag en laat de gehaktballen rustig garen voor 45 minuten.
- Draai de gehaktballen wel af en toe voorzichtig om.
- Serveer direct als ze klaar zijn.