Lekker Mexicaans!
Elote Mexicaanse maiskolven.
Deze Mexicaanse Elote zijn wel heel bijzonder en hebben ietwat ongewoon ingrediënt wat deze kolven zo speciaal maakt.
Namelijk mayonaise!
Ietwat apart maar echt ik beloof je het is zo ontzettend lekker
De mayonaise is onderdeel van een marinade waar je de maiskolven na het grillen mee insmeert.
Dit geeft een heerlijke zachte smaak en voegt echt iets speciaals toe.
Ik zou zeggen probeer het maar eens ben benieuwd of je er net zo enthousiast van wordt als ik.
Elote Mexicaanse maiskolven
Ingrediënten
- 4 stuks Suikermais
- 1 eetlepel Olijfolie
- 60 gram Mayonaise
- 60 gram Sour crème
- 1/2 theelepel Chili vlokken
- 1/2 theelepel Komijn
- 1 eetlepel Fijngehakte koriander of peterselie als je niet van koriander houdt
- 150 gram Fetakaas
- 4 stuks limoenen
Instructies
- Kook de maiskolven 8 – 10 minuten in water.
- Giet de maiskolven af en laat ze een beetje afkoelen.
- Mix mayonaise, sour crème, chili vlokken, komijn en koriander of peterselie.Roer dit goed door zodat alles goed gemengd is en zet deze even aan de kant.
- Trek nu zachtjes het blad van de maiskolven na achter en knoop ze bij mekaar met een stukje kooktouw.Knip ze eventueel een beetje korter.
- Verwijder de draden van de maiskolven en smeer de kolven rondom in met olijfolie.
- Verhit een grillpan op hoog vuur en leg hierin de maiskolven grill de maiskolven 10 – 12 minuten rondom, af en toe even draaien.
- Haal de maiskolven nu uit de gril pan en besmeer ze rondom goed in met de marinade van mayonaise.
- Leg ze op een mooi bord verkruimel de fetakaas en strooi deze erover.
- Serveer met partjes limoen.