Heerlijke feta dip met sappige geroosterde tomaten.
Voor bij mijn zelfgebakken Naan maakte ik een heerlijke frisse feta dip met geroosterde kleine tomaatjes.
De tomaatjes worden kort geroosterd met wat olijfolie en een paar teentjes knoflook in de oven.
De feta dip maak je heel simpel in een foodprocessor alle ingrediënten erin en blenden maar.
Je mengt de feta met Sour cream en naturel roomkaas laat dit even draaien en het resultaat is een heerlijk romige dip, heerlijk voor bij de borrel.
Feta dip met geroosterde tomaten is heerlijk met naan maar kan ook prima op een toastje of wat dacht je van op een snee vers gebakken zuurdesem brood.
Een groot succes waarbij je hem ook serveert!
Je kunt deze spread (zonder de tomaatjes) 1 week in een glazen bakje of potje in de koelkast bewaren.






Ingrediënten
Method
- Breek de feta in grove stukken en doe ze samen met de roomkaas Sour crème en wat peper en keltisch zeezout in de foodprocessor (of gebruik een staafmixer) en pureer ze glad.
- Doe de feta dip in een schaal en zet 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de Cherry tomaten onder de kraan en dep ze droog.
- Doe 1 eetlepel olijfolie in een ovenschaal pers hier de teentjes knoflook boven uit en rol de Cherry tomaten erdoor.
- Rooster de Cherry tomaten 20 minuten in het midden van de oven op 200 graden.
- Laat ze na het roosteren even 5 minuten afkoelen.
- Schep de feta dip op een bord giet 1 eetlepels olijfolie erover en schep de geroosterde Cherry tomaten inclusief het vocht erop.
- Serveer met naan of een zuurdesem stokbrood.
Heerlijke dip! Hij was ook erg lekker op een stokbroodje.
Ga hem zeker vaker maken.
Groetjes, Ellen
Hoi, Ellen
Wat leuk om te horen bedankt voor je reactie!
Groetjes, Nicole
Queen N’s Kitchen