Flatbread

Flatbread

Flatbread een super gemakkelijk recept voor een Multi inzetbare basis

Flatbread als je dit eenmaal zelf gemaakt hebt wil je nooit meer iets anders.
De basis bestaat uit Griekse yoghurt vanwege mijn lactose intolerantie gebruik ik de Griekse yoghurt van Minus L.
Gebruik wel altijd de Griekse yoghurt met het hoogste vet percentage hier wordt het brood heerlijk luchtig van.
Dit beng je met zelfrijzend bakmeel en gedroogde kruiden laat dit een uurtje staan.
Daarna kun je het uitrollen en bakken in een pan super gemakkelijk.
Ik gebruik dit recept vaak voor bij kipspiesjes voor bij de barbecue of als basis voor een oosterse geïnspireerde maaltijd.


Flatbread

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Bijgerecht, Brood, Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 300 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels Gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1 eetlepel Zeezout
  • 1 theelepel Grof gemalen zwarte peper

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Dek de kom af met een theedoek of plastic folie en laat 1 uur rusten op een (warme) plek.
  • Bebloem je werkblad en verdeel het deeg in 6 tot 8 even grote stukken.
  • Rol de ballen uit tot een ovaal plat stuk deeg van 1,5 – 2 centimeter dik.
  • Bak ze in een hete droge koekenpan voor een paar minuten tot ze gaar zijn en bruine spikkels krijgen.
  • Leg ze onder een theedoek zodra ze uit de pan komen zo blijven ze zacht en fluffy.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*