Flatbread

Flatbread

Flatbread een super gemakkelijk recept voor een Multi inzetbare basis

Flatbread als je dit eenmaal zelf gemaakt hebt wil je nooit meer iets anders.
De basis bestaat uit Griekse yoghurt van Dodoni of ik gebruik ook graag rauw power kwark.
Gebruik wel altijd de Griekse yoghurt met het hoogste vet percentage hier wordt het brood heerlijk luchtig van.
Dit meng je met Biologische tarwebloem en een theelepel Baking soda samen met gedroogde kruiden laat dit een uurtje staan.
Daarna kun je het uitrollen en bakken in een pan super gemakkelijk.
Ik gebruik dit recept vaak voor bij kipspiesjes voor bij de barbecue of als basis voor een oosterse geïnspireerde maaltijd.


Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Bijgerecht, Brood, Hoofdgerecht
Keuken: Oosters

Ingrediënten
  

  • 300 gram Dodoni Griekse yoghurt 10% of rauw power kwark
  • 300 gram Biologische tarwebloem
  • 1 theelepel Baking soda
  • 2 theelepels Biologische Gedroogde Oregano
  • 1 theelepel Biologische Gedroogde Tijm
  • 3 eetlepels Biologische olijfolie
  • 1 eetlepel Keltisch zeezout
  • 1 theelepel Biologische Grof gemalen zwarte peper

Method
 

  1. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.
  2. Dek de kom af met een theedoek of plastic folie en laat 1 uur rusten op een (warme) plek.
  3. Bebloem je werkblad en verdeel het deeg in 6 tot 8 even grote stukken.
  4. Rol de ballen uit tot een ovaal plat stuk deeg van 1,5 – 2 centimeter dik.
  5. Bak ze in een hete droge koekenpan voor een paar minuten tot ze gaar zijn en bruine spikkels krijgen.
  6. Leg ze onder een theedoek zodra ze uit de pan komen zo blijven ze zacht en fluffy.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*