Flatbread met kurkuma kip

Flatbread met kurkuma kip

Flatbread met kurkuma kip een beetje van Foodies magazine en een beetje van mij

Flatbread met kurkuma kip eerder deelde ik al mijn super gemakkelijke basis recept voor een heerlijke en multi inzetbaar platbrood.
Dat recept vind je hier.
Ik zag in Foodies magazine een heerlijke recept staan voor kurkuma kip en besloot om met die kip een lekkere en gemakkelijke maaltijd te maken.
Zelf ben ik dol op dit soort simpele gerechten bomvol smaak!
Want ondanks dat het een simpel gerecht is gaan we zeer zeker niet inleveren op smaak.
Integendeel ik voegde nog wat spice toe door een makkelijk sausje te maken van groene siracha en mayonaise.
En topte met platbrood af met rucola en zure rode uien.

Flatbread met kurkuma kip

Flatbread met kurkuma kip

Flatbread met kurkuma kip een beetje van Foodies magazine en een beetje van mij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de flatbread

  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 300 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels Gedroogde Oregano
  • 1 theelepel Gedroogde Tijm
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1 eetlepel Zeezout
  • 1 theelepel Grof gemalen zwarte peper

Voor de kurkuma kip

  • 600 gram Kipfilet
  • 1 1/2 theelepel Kurkuma
  • 1 1/2 theelepel Gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel Chili vlokken
  • 1 theelepel Zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels Olijfolie

Overige ingrediënten

  • 100 gram Mayonaise
  • 30 gram Groene siracha
  • Rucola
  • Zure rode uien recept op de website

Instructies
 

Voor het flatbread

  • Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Dek de kom af met een theedoek of plastic folie en laat 1 uur rusten op een (warme) plek.
  • Bebloem je werkblad en verdeel het deeg in 6 tot 8 even grote stukken.
  • Rol de ballen uit tot een ovaal plat stuk deeg van 1,5 – 2 centimeter dik.
  • Bak ze in een hete droge koekenpan voor een paar minuten tot ze gaar zijn en bruine spikkels krijgen.
  • Leg ze onder een theedoek zodra ze uit de pan komen zo blijven ze zacht en fluffy.

Voor de kurkuma kip

  • Snijd de kipfilet in stukje of reepjes en meng dit met de kurkuma, zout , peper, chili vlokken, gerookt paprikapoeder en de olijfolie.
  • Bak de kip in de koekenpan in 4 – 5 minuten goudbruin en gaar.
  • Meng de mayonaise met de siracha en besmeer je flatbread met een dun laagje van de saus.
  • Leg de kip erop verdeel wat rucola en rode uien erover en tenslotte nog wat saus.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*