Fris zoete aardbeien bavarois een heerlijk luchtig dessert met zomerkoninkjes!
Fris zoete aardbeien Bavarois mijn oma was een echte keukenprinses naast dat ze de lekkerste groentesoep, slagroomtaart en mokkataart maakten.
Kon ze ook super lekker Bavarois maken.
Dat bracht mij op het idee om dit zelf ook eens te proberen.
En dat kan natuurlijk niet anders dan met zoete zomerkoninkjes die nu volop in het seizoen zijn.
Ik haal mijn fruit altijd bij de boer een dorp verderop.
Ze verkopen altijd kersen, bosbessen, aalbessen rood en wit en natuurlijk nog pruimen en heerlijke zoete aardbeitjes.
En hoe heerlijk is het om een lekker dessert zelf te kunnen maken met pure ingrediënten?
Ik hou ervan om lekker alles zelf te maken, hierdoor weet ik precies wat er exact in mijn eten zit.
En het is nog leuk ook om zoveel mogelijk zelf te kunnen maken.
Dit recept is zo ontzettend makkelijk dat iedereen het kan ook als je geen echte keuken prins of keuken prinses bent.
Door de stap voor stap uitleg in het recept is het easy peasy het enigste wat je echt nodig hebt is een goede puddingvorm of bavarois vorm om dit lekkers te kunnen maken, kind kan de was doen!



Fris zoete aardbeien bavarois
Ingrediënten
- 500 gram Biologische Aardbeien
- 500 gram BiologischeSlagroom
- 6 blaadjes Gelatine
- 125 gram Biologische rietsuiker
- 1 eetlepel Biologische vanille bourbon extract
- 2 eetlepels Crème de cassis Optioneel mag je ook weglaten als je zonder alcohol wilt.
- 4 eetlepels Biologische Citroensap
- Biologische kokosolie Om de vorm lichtjes in te vetten
Instructies
- Was de aardbeien verwijder de kroontjes en snijd in stukken.
- Week de gelatine blaadjes 10 minuten in koud water.
- Pureer de aardbeien samen met de crème de cassis, citroensap en vanille bourbon extract.
- Klop de slagroom met de rietsuiker lobbig.
- Verwarm de aardbeien puree een beetje op laag vuur knijp de gelatine uit en doe deze bij de aardbeien puree roer goed door zodat deze goed oplost.
- Draai het vuur uit en laat de aardbeien puree een klein beetje afkoelen.
- Giet de aardbeien puree bij de slagroom en klop nog zachtjes door totdat alles goed gemengd is.
- Vet een grote 28 centimeter silicone pudding vorm lichtjes in met een beetje kokosolie hierdoor komt de aardbeien bavarois straks ietsjes gemakkelijker uit de vorm.
- Giet de bavarois in de puddingvorm dek af met plastic folie en zet in de koelkast.
- Laat de bavarois minimaal 6 uur maar het liefste een nacht opstijven in de koelkast.
- Haal de bavarois na 6 uur of de nacht uit de koelkast houdt de vorm kort in warm water en stort de bavarois uit de pudding vorm op een groot bord.
- Versier de bavarois eventueel nog met slagroom, aardbeien en muntblaadjes en serveer direct