Geroosterde groenten een heerlijke groente mix zo uit de oven
Geroosterde groenten lekker makkelijk en ideaal om restjes op te maken die nog in de koelkast liggen.
Na een avondje uit eten en een keer later thuis zijn.
Dan wil het nog wel eens voorkomen dat er wat groenten in de koelkast blijven liggen.
In de tas van De Tuin van Best hadden we heerlijke groente gekregen die je naast koken ook heerlijk kunt roosteren.
Ik pakte de grote ovenplaat en maakte alle overbleven groenten schoon.
En bracht deze op smaak met olijfolie, peper, Keltisch zeezout en verse kruiden uit de tuin.
In deze groente mix gebruikte ik spruiten, rode bieten, regenboogwortels, rode uien en knoflook.
Verschillende lekkere herfstgroenten die prima bij mekaar passen en elk zijn eigen smaak en structuur meegeven aan het gerecht.
Ze moeten wel even schoon gemaakt worden wat even een werkje is maar daarna doet de oven de rest van het werk.
En je hebt meteen lekker veel groente binnen in 1 keer dus goed voor de dagelijkse vitamientjes en lekker veel kleur op je bord.
Het tilt je standaard AVG’tje nu net even naar een ander level.



Ingrediënten
Method
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier.
- Was alle groenten zorgvuldig en maak ze droog. Verwijder de kontjes van de spruiten en eventueel de buitenste blaadjes. Snijd de spruiten verticaal door midden en verdeel ze over de bakplaat.
- Rasp de wortels en snijd deze in plakken verdeel ook deze over de bakplaat. Schil de uien en snijd deze in 8 stukken en verdeel deze tussen de groente. Pel de knoflookteentjes en snijd deze in fijne plakjes en verdeel over de groente.
- Schil nu de bieten en snijd ze in blokjes en verdeel ze over de bakplaat. Pas op werk snel want de bieten geven heel erg af, en hoe sneller je je handen daarna kunt wassen onder de hete kraan des te makkelijker krijg je ze weer schoon. Des te meer roze kleur verdwijnt er van je handen. Je kunt natuurlijk ook latex handschoen aan doen tijdens het schillen en snijden van de bieten maar ik persoonlijk vind dat niet zo fijn werken.
- Besprenkel de groente rijkelijk met olijfolie en bestrooi met flink wat verse peper en keltisch zeezout. Was als laats de verse kruiden en snijd deze fijn en verdeel over de groente. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de groente voor 45 minuten op 180 graden.
Pingback: Rode Bieten risotto - Queen N's Kitchen