Een heerlijke groente mix
Na een avondje uit eten en een keer later thuis zijn wil het nog wel eens voorkomen dat er wat groenten blijven liggen.
In de tas van De Tuin van Best hadden we heerlijke groente gekregen die je naast koken ook heerlijk kunt roosteren.
Ik pakte de grote ovenplaat en maakte alle overbleven groenten schoon en bracht deze op smaak met olijfolie, peper, zout en verse tijm en rozemarijn.
In deze groente mix gebruikte ik spruiten, rode bieten, regenboogwortels, rode uien en knoflook.
Herfstgroenten die prima bij mekaar passen en elk zijn eigen smaak en structuur meegeven aan het gerecht.
Ze moeten wel even schoon gemaakt worden wat even een werkje is maar daarna doet de oven de rest van het werk.
En je hebt meteen lekker veel groente binnen in 1 keer dus goed voor de dagelijkse vitamientjes.
Ingrediënten voor 2 – 3 personen
- 2 rode bieten
- 6 regenboogwortels
- 500 gram spruiten
- 2 rode uien
- 5 teentjes knoflook
- 4 takken verse rozemarijn
- 3 takken verse tijm
- olijfolie
- zwarte peper
- Himalaya zout
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier.
Was alle groenten zorgvuldig en maak ze droog.
Verwijder de kontjes van de spruiten en eventueel de buitenste blaadjes.
Snijd de spruiten verticaal door midden en verdeel ze over de bakplaat.
Stap 2
Rasp de wortels en snijd deze in plakken verdeel ook deze over de bakplaat.
Schil de uien en snijd deze in 8 stukken en verdeel deze tussen de groente.
Pel de knoflookteentjes en snijd deze in fijne plakjes en verdeel over de groente.
Stap 3
Schil nu de bieten en snijd ze in blokjes en verdeel ze over de bakplaat.
Pas op werk snel want de bieten geven heel erg af, en hoe sneller je je handen daarna kunt wassen onder de hete kraan.
Des te meer roze kleur verdwijnt er van je handen.
Je kunt natuurlijk ook latex handschoen aan doen tijdens het schillen en snijden van de bieten maar ik persoonlijk vind dat niet zo fijn werken.
Stap 4
Besprenkel de groente rijkelijk met olijfolie en bestrooi met flink wat verse peper en zout.
Was als laats de verse kruiden en snijd deze fijn en verdeel over de groente.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de groente voor 45 minuten op 180 graden.
Pingback: Rode Bieten risotto - Queen N's Kitchen