Geroosterde tomatensoep met een mix van verschillende soorten tomaten
Geroosterde tomatensoep de lekkerste tomatensoep maak jezelf.
Een heerlijke soep met geroosterde tomaten hierdoor worden ze lekker zoet.
Ik gebruik hiervoor het liefste een mix van verschillende tomaten.
Trostomaten, cherry tomaten, honing tomaten en cocktailtomaten.
Daarnaast gebruik ik ook verse basilicum die ik er pas bij doe zodra ik de soep pureer zo geeft de basilicum de meeste smaak af.
Zeven of niet zeven?
Als je de soep pureert kun je ervoor kiezen om de soep te zeven hierdoor heb je niet de pitjes van de tomaat in je soep.
Ik persoonlijk vind dit niet erg maar heb je liever een gladde soep dan kun je hem beter even zeven na het pureren.
Een andere soep die hier wat van weg heeft is mijn geroosterde tomaten paprika soep met mascarpone.
Klik hier voor dat recept.
Geroosterde tomatensoep.
Ingrediënten
- 1,5 kilo verschillende soorten tomaten
- 4 stuks uien
- 1 bol Knoflook
- 2 eetlepels Olijfolie
- 1 liter Groente bouillon
- 200 milliter Kookroom
- 40 gram Verse basilicum
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht haal de bakplaat eruit en bekleed deze met aluminiumfolie.
- Halveer de grote tomaten en laat de kleine tomaten heel verdeel deze over de bakplaat.
- schil de uien en snijd deze in kwarten en verdeel deze ook over de bakplaat.
- Pel de bolknoflook en de teentjes en verdeel deze ook over de bakplaat.
- Verdeel de olijfolie erover en bestrooi rijkelijk met peper en zout.
- Zet de bakplaat in het midden van de oven en rooster alles voor 30 minuten.
- Neem een hoge soeppan en doe hierin de geroosterde tomaten, uien en knoflook inclusief de sappen die op de bakplaat liggen.
- Voeg de bouillon toe en de scheur de basilicum grof pureer alles glad met de staafmixer.
- Je kunt hem nu zeven of zo laten.
- Voeg de kookroom toe en breng aan de kook draai het vuur laag en laat de soep nog 15 minute pruttelen.