Gevulde koolrolletjes

De favoriete groente van de Ieren in een Italiaans jasje

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar als ik denk aan kool dan denk ik meteen aan Ierland.
Kool of terwijl cabbage is wat je bij de Ieren vaak op het menu ziet staan.
Zo ken je misschien ook wel het populaire gerecht corned beef and cabbage een gerecht wat in Ierland vooral rondom St. Patricks day wordt gegeten.
Nu zul je denken nou zal Nicole wel weer een Iers gerecht gaan maken met kool maar deze “Nikool” 😉 is niet zo heel erg kapot van kool.

Ik kan er niets aan doen maar vind de smaak van groene kool vaak nogal overheersen en daar hou ik niet zo van.
Dus toen in de wekelijkse groente tas van De Tuin van Best een groene kool zat wilde ik eigenlijk voor een Iers recept gaan, maar ik kon zo gauw niet iets vinden waarmee je de koolsmaak wat kan verbloemen.
Toen bedacht ik me wat nou als ik er een soort Italiaanse twist aan geef met gehakt tomaten saus en Parmezaanse kaas.
Zo kwam ik uit bij gevulde koolrolletjes.
Uiteindelijk werd het toch een heerlijke maaltijd met de groene kool in de hoofdrol.

Gevuld koolrolletjes

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Gang dinner
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 stuks Bladeren van de groene kool
  • 2 blikken Mutti polpa
  • 400 gram Half om half gehakt
  • 15 gram Verse basilicum
  • 1 eetlepel Bouillonpoeder
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels Paneermeel
  • 1 gele Ui
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 eetlepel Gehakt kruiden
  • 15 gram Verse bieslook
  • 1 eetlepel Zwarte peper
  • 1 Ei

Instructies
 

  • Haal 8 grote bladeren van de groene kool af.
    De rest van de kool kun je nog bewaren voor een ander gerecht of wil je een grotere portie maken verdubbel dan gerust het gerecht.
  • Was de koolbladeren goed onder de kraan.
    Breng ondertussen een pan met water en bouillonpoeder aan de kook.
  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden en schil alvast de ui en pel de teentjes knoflook.
  • Kook de koolbladeren 3 minuten in het kokend water, haal ze daarna uit de pan en laat goed uitlekken in een zeef of vergiet.
  • Doe ondertussen het gehakt met de paneermeel, ei, zwarte peper, gehaktkruiden in kom.
    Pers de teentjes knoflook erboven uit en snipper de ui.
  • Doe de gesnipperde ui bij je gehakt samen met fijngesneden bieslook en kneed het gehakt met je handen goed door.
  • Verdeel het gehakt in 8 evengrote ballen.
  • Vet een ovenschaal lichtjes in met wat olijfolie en doe de tomatensaus van Mutti polpa in de schaal.
    snijd de verse basilicum fijn en roer deze door de tomatensaus.
  • Neem 1 koolblad leg in het midden het gehakt druk deze een beetje platter.
    Vouw eerst de zijkanten van het koolblad naar binnen en rol dan de rest op tot een rolletje.
  • Herhaal deze stap 8 x en leg de koolrolletjes in de schaal met tomatensaus.
  • Bestrooi de koolrolletjes met geraspte Parmezaanse kaas en schuif de ovenschaal voor 35 minuten in de oven.
  • Eet smakelijk!
https://www.detuinvanbest.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*