Een nieuwe groenten in de tas
In de tas van De Tuin van Best zat dit keer een groente waarvan ik nog nooit gehoord had.
Cavolo nero ook wel bekend als palmkool.
Dit is het Italiaanse zusje van de boerenkool en je ziet het steeds meer in Nederland.
Bij de groenteboer op de markt en in sommige biologische supermarkten.
Je kunt er een heerlijke soep mee maken of zoals wij Hollanders graag doen het verwerken in een stamppot.
Maar ook voor roerbakken is dit zusje van de boerenkool erg geschikt.
Om toch een beetje in Italiaanse sferen te blijven maakte ik een heerlijke roerbak schotel met gnocchi.
De gnocchi voor dit recept komt uit de supermarkt want ik heb 1x zelf gnocchi gemaakt, maar dit lukt niet zo dus gaan we zeker nog eens proberen.
Maar voor nu is de kant en klare versie ook prima en lekker.
Ingrediënten voor 2 – 3 personen
- 500 gram cavolo nero ( palmkool)
- 1 pak gnocchi
- olijfolie om mee te bakken
- 1 peper fuet
Bereidingswijze
Stap 1
Was de cavolo nero goed onder de kraan en dep ze goed droog met een theedoek.
Snijd het blad van de steel en verdeel het blad in dunne repen.
Stap 2
Verhit een wokpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de gnocchi 4 minuten tot ze goudbruin zijn.
Snijd ondertussen de peper fuet in plakjes en snijd deze weer door de helft.
Doe ze bij de gnocchi in de wokpan en bak nog 1 minuut mee.
Stap 3
Doe de repen cavolo nero bij de gnocchi en de peper fuet in de wok en zet het vuur hoog.
Schep met een houten lepel de cavolo nero door de wok zodat deze overal gaar word.
Stap 4
De cavolo nero zal flink krimpen maar moet niet te zacht worden.
Houd de wok nauwlettend in de gaten en blijf alles continu omscheppen zodat er niets aan brand.
Na 2 minuten is je gerecht klaar en kun je het serveren.