Griekse feta dip – Htipiti spicy dip van gegrilde paprika’s
Griekse feta dip – Htipiti een heerlijke dip uit de Griekse keuken met een basis van feta en gegrilde paprika’s
Ondanks dat ik nog nooit in Griekenland op vakantie ben geweest staat dit land wel hoog op mijn lijstje.
Dat neemt niet weg dat ik dol ben op de smaken uit Griekenland en ik ga ook graag eten in een Grieks restaurant.
In sommige restaurants serveren ze deze heerlijke feta dip als voorafje.
Wil je dus genieten van de echte Authentieke producten uit Griekenland dan is deze site een aanrader.
Hier vind je alle producten gemakkelijk online voor al je recepten.
Griekse feta dip – Htipiti
Ingrediënten
- 350 gram Feta kaas
- 250 gram Gottage cheese
- 4 stukken Gegrilde rode paprika uit pot
- 1 eetlepel Citroensap
- 1 stuk Rode peper
- 4 eetlepel Extra virgin olijfolie Griekse olijfolie
Instructies
- Zet een foodprocessor klaar doe hierin de feta, ricotta, citroen sap, de stukken gegrilde rode paprika, olijfolie.
- Hak de rode peper grof en doe deze erbij doe de deksel op de foodprocessor en zet hem aan.
- De dip is klaar als alles tot een mooie gladde massa gemengd is.
- Schep in een schaal en serveer met Griekse pita of glutenvrij brood.