Griekse Souvlaki van varkensvlees lekker gekruide vleesspiesjes
Griekse Souvlaki iedereen die vaak bij een Grieks restaurant heeft gegeten.
Of misschien wel op vakantie is geweest in Griekenland is bekend met deze heerlijke kruidige vlees spiesjes.
Ook wel bekend onder de naam Souvlaki!
Je hebt ze in de variant van kip en varkensvlees ik heb hiervoor gebruik gemaakt van Varkenshaas.
Varkenshaas is een mals en mager stukje vlees en marineert heel erg goed.
De marinade is voor deze Souvlaki heel erg belangrijk.
Marineer het vlees dan ook liefste een nacht in de koelkast.
Bij deze lekkere Griekse vleesspiesjes serveer ik frietjes een Griekse salade en natuurlijk Tzatziki.
Al deze recepten vind je ook op de website namelijk hier.
Griekse Souvlaki
Ingrediënten
- 1 kilo Varkenshaas
- 6 teentjes Knoflook
- 8 eetlepels Olijfolie
- 6 eetlepels Citroensap
- 2 1/2 eetlepels Gedroogde Oregano
- 2 eetlepels Gedroogde Tijm
- 4 eetlepels Rode wijn azijn
- 1 eetlepel Zeezout
- 1 eetlepel Gemalen zwarte peper
- 2 theelepels Gedroogde Rozemarijn
- 1 eetlepel Honing
Instructies
- Snijd de varkenshaas in even grote blokjes
- Doe de varkenshaas in een kom pers de teentjes knoflook uit en voeg de rest van de ingrediënten toe.
- Meng de marinade goed door het vlees heen.
- Doe alle stukjesvarkenshaas in een zip lock zakje en leg de zak een nachtje in de koelkast.
- Haal het vlees uit de koelkast en rijg het op spiesjes.
- Grill de Souvlaki in de grillpan in 8 – 10 minuten gaar.
- Serveer met Pita, salade tzatziki en frietjes.