Griekse stijl citroen kipspiesjes heerlijke malse vleesstokjes
Griekse stijl citroen kipspiesjes
Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik dol op de smaken uit Griekenland.
Op mijn website vind je dan ook veel verschillende recepten uit de Griekse keuken.
Ik serveer mijn vleesstokjes altijd met een flinke lading tzatziki en flatbread deze kun je zelf maken volgens dit recept.
Maar je kunt ze ook kant en klaar kopen mocht ik ze wel eens kopen dan koop ik altijd deze.
Je kunt ook voor een vers gebakken pita gaan dat recept vind je ook op de website.
Serveer er nog een lekker frisse salade naast en je hebt een complete gezonde maaltijd op tafel staan.
Griekse stijl citroen kipspiesjes
Ingrediënten
- 1 kilo Kippendijfilet
- 1 stuk Citroen Rasp en sap
- 2 eetlepels Olijfolie
- 2 eetlepel Oregano
- 1 eetlepel Tijm
- 4 teentjes Knoflook
- 1 theelepel Zwarte gemalen peper
- 1/4 theelepel Zout
Instructies
- Snijd de kippendijfilet in even grote blokjes en doe deze in een kom.
- Pel de teentjes knoflook en pers ze boven de kip.
- Rasp de schil van de citroen en doe deze bij de kip pers ook de citroen uit en voeg het sap bij de kip.
- Doe de olijfolie, peper, zout, Tijm en oregano erbij en schep de marinade goed door de kippendijfilet.
- Dek de schaal af met plasticfolie en marineer de kip minimaal 4 uur maar het liefste een hele nacht in de koelkast.
- Haal de kip uit de koelkast en rijg het vlees op spiesjes.
- Verhit een grillpan en bak hierin de kip spiesjes gaar en goudbruin.
- Serveer met salade, (glutenvrij) flatbread en tzatziki.