Indiase raita deze komkommer en munt saus is een echte klassieker!
Indiase raita deze komkommer en munt saus is een echte klassieker!
En mag zeker niet ontbreken naast je curry gerecht.
De laatste tijd kook ik weer wat vaker Indiaas al deze recepten vind je hier.
Ik gebruik natuurlijk Griekse yoghurt maar dan wel deze van het merk dodoni en de volvette variant want vetten zijn gezond voor je hersenen.
Verdraag je helemaal geen lactose dan kun je ook een plantaardige biologische yoghurt naar keuze gebruiken.


Indiase Raita
Ingrediënten
Method
- Was de citroen en rasp de schil eraf doe dit in een schaaltje.
- Was de munt en koriander dep droog en hak beide heel fijn doe dit bij de citroenrasp in het schaaltje.
- Was de komkommer snijd in vieren en verwijder de zaadlijsten rasp de komkommer grof.
- Doe de komkommer rasp in een zeef en druk met de achterkant van een lepel al het vocht uit de komkommer.
- Doe de komkommer rasp met de Griekse yoghurt bij de rest in het schaaltje roer goed door en serveer direct of bewaar max 2 dagen in een afsluitbaar bakje in de koelkast.