Indiase raita deze komkommer en munt saus is een echte klassieker!
Indiase raita deze komkommer en munt saus is een echte klassieker!
En mag zeker niet ontbreken naast je curry gerecht.
De laatste tijd kook ik weer wat vaker Indiaas al deze recepten vind je hier.
Ik gebruik natuurlijk Griekse yoghurt maar omdat ik lactose intolerantie heb gebruik ik de Griekse yoghurt van Minus L deze bevat maar super weinig lactose maar 0,01 gram per 100 gram.
Ik verdraag dat prima want ik kan gelukkig nog een klein beetje lactose verdragen.
Verdraag je helemaal geen lactose dan kun je ook een plantaardige yoghurt naar keuze gebruiken.
Indiase Raita
Ingrediënten
- 250 gram Griekse yoghurt
- 25 gram Verse koriander Fijngehakt
- 25 gram Verse munt Fijngehakt
- 1/2 stuk Komkommer Fijn geraspt
- 1 teentje Knoflook Geperst
- 1 stuk Citroen allen de rasp
Instructies
- Was de citroen en rasp de schil eraf doe dit in een schaaltje.
- Pel het teentje knoflook en pers deze uit boven het schaaltje met citroen rasp.
- Was de munt en koriander dep droog en hak beide heel fijn doe dit bij de citroenrasp en knoflook in het schaaltje.
- Was de komkommer snijd in vieren en verwijder de zaadlijsten rasp de komkommer grof.
- Doe de komkommer rasp in een zeef en druk met de achterkant van een lepel al het vocht uit de komkommer.
- Doe de komkommer rasp met de Griekse yoghurt bij de rest in het schaaltje roer goed door en serveer direct of bewaar max 2 dagen in een afsluitbaar bakje in de koelkast.