Indonesische rendang

Indonesische rendang

Indonesische rendang geurig en kruidig stoofvlees uit Indonesië

Indonesische rendang toch wel een van mijn favoriete stoofvlees recepten.
Wie mij al lange tijd kent weet dat ik dol ben op stoofvlees en lekker gekruid eten.
En dat ik graag alles from scratch maak want dan kan ik zelf bepalen hoeveel ik van een bepaald soort ingrediënt gebruik.
Voor wie denkt dat Indonesische rendang moeilijk is om te maken from scratch dan heb ik goed nieuws voor je dit is super gemakkelijk!
Op mijn site vind je ook meer recepten uit Indonesië.

Boemboe

Je hebt vast wel van het woord boemboe gehoord dit is een kruidenpasta van verschillende soorten groenten en kruiden.
Vaak kun je deze kant en klaar kopen maar je kunt deze ook super gemakkelijk zelf maken.
Voor mijn Indonesisch stoofvlees maak ik de boemboe lekker zelf.
Helemaal niet moeilijk als je in het bezit bet van een vijzel of foodprocessor.
Je maalt de verse kruiden samen met de uien en pepers tot een fijne pasta en dit is je basis voor de rendang.


Indonesische rendang

Indonesische rendang

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Totale tijd 5 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de boemboe

  • 1 stengel Citroengras
  • 1 stuk Verse gember van 8 centimeter
  • 1 hele Verse Laos
  • 1 stuk Verse Kurkuma van 8 centimeter
  • 20 gram Verse Koriander
  • 1 verse Rode peper
  • 4 stuks Verse lombok pepers
  • 3 medium Uien
  • 6 teentjes Knoflook

Verder nodig

  • 1 kilo Runderlappen
  • 1 blik Kokosmelk met het hoogste vetgehalte
  • 1 eetlepel Arachideolie
  • 1/4 theelepel Zeezout

Instructies
 

Voor de boemboe

  • Verwijder de schil van de verse kurkuma, verse Laos en de gember en schil de uien en pel de teentjes knoflook.
    Hak alle ingrediënten voor de boemboe grof en maal ze in een vijzel of in een foodprocessor tot een gladde en dikke pasta.
  • Verwarm wat arachideolie in een stoofpan en bak hierin de kruidenpasta.

Verdere instructies

  • Snijd ondertussen het stoofvlees in grove blokken en bestrooi ze licht met bloem bak de blokken stoofvlees in een scheutje olie in een koekenpan rondom goudbruin.
  • Doe de stukken vlees bij de boemboe in de pan roer alles door en voeg de kokosmelk erbij en doe de deksel op de pan.
    Draai het vuur laag en laat het geheel voor 4,5 tot 5 uur lang zachtjes stoven.
  • Voeg op het laatste het zout toe en serveer de rendang met rijst en groenten.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*