Indonesische spicy seroendeng een lekker Indonesisch bijgerecht
Indonesische spicy seroendeng een lekker Indonesisch bijgerecht super gemakkelijk om zelf te maken. Een lekkere en spicy crunchy toevoeging.
Wie vaak Indonesisch eet is vast wel bekend met seroendeng geroosterde pinda’s met kokosrasp.
Wist je dat je dit heel gemakkelijk zelf kunt maken?
Ik maakte er een spicy versie van want in mijn leven heb ik nooit genoeg van spicy en tasty food.
Voor deze spicy versie gebruikte ik een beetje van mijn chili olie dat recept vind je hier.
Dit zit er niet in de klassieke versie maar dit is dan ook een eigen versie gebaseerd op een seroendeng.
Indonesische spicy seroendeng
Ingrediënten
- 100 gram Gezouten pinda's
- 250 gram Kokosrasp
- 2 eetlepels Chili olie
- 4 eetlepels Poedersuiker
- 1 theelepel Knoflookpoeder
- 1 theelepel Laos
- 1 theelepel Gemberpoeder
- 1 theelepel Kurkuma
- 1 eetlepel Arachideolie
Instructies
- Neem een ruime koekenpan en doe hierin de arachideolie met de chili olie, voeg de pinda's en kokosrasp toe en voeg de gedroogde kruiden toe bak het geheel op hoog vuur en schep regelmatig om.
- Voeg na 5 – 10 minuten de poedersuiker toe en laat dit nog even karameliseren.
- Schep de seroendeng op een bakplaat en laat volledig afkoelen bewaar daarna op een donkere plek in een goed afsluitbaar potje.Of serveer direct.