Irish potato soup lekkere voedzame maaltijd soep
Irish potato soup lekkere vullende soep van aardappelen.
Heerlijk met een plakje zuurdesem brood ernaast belegd met wat zelfgemaakte kruidenboter.
Recept voor een zelfgemaakt zuurdesem brood deel ik ook snel hier op de website.
Dat de Ieren gek zijn op aardappelen wist ik al.
Maar dat je er zelfs een heerlijke soep mee kunt maken was nieuw voor me.
Een keer in de week komt mijn tante bij ons eten en toen ik haar vertelde dat aardappelsoep gingen eten keek ze me raar aan.
Want ze had nog nooit gehoord van aardappel soep.
Ze dacht eigenlijk dat er misschien aardappels door de soep gingen samen met andere groenten.
Dus eigenlijk gewoon een standaard groentesoep met extra stukjes aardappel erin.
Maar niets is minder waar deze Ierse klassieker bestaat maar uit twee soorten groenten.
En je raad het al het hoofdbestandsdeel zijn aardappels!
Ik wist in eerste instantie niet of het wel lekker zou zijn.
Namelijk een soep van alleen maar deze gele rakkers.
Maar het is uiteindelijk een heerlijk vullende maaltijdsoep geworden.
Ook benieuwd naar deze Ierse klassieker? of nieuwsgierig geworden naar de Klassieke Ierse keuken hier vindt je nog meer leuke en lekkere Ierse recepten.



Irish potato soup
Ingredients
- 675 gram Biologische kruimelige aardappelen
- 50 gram Biologische gras gevoerde ongezouten roomboter
- 2 stuks Biologische grote gele uien
- 2 liter Water
- 2 Blokjes Biologische kippen of runderbouillon blokjes
- 75 gram Biologische verse bieslook
- 1 schepje Keltisch zeezout
- 1 eetlepel Vers gemalen Biologische zwarte peper
Instructions
- Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes, schil ook de uien en snipper deze in middelmatige stukken.
- Smelt de boter in een grote soeppan en voeg de uien toe en fruit ze even 5 minuten aan.
- Voeg daarna de aardappelen toe en mix deze goed met de uien en de boter, doe er flink wat vers gemalen peper en Keltisch zeezout bij en laat even op een lage tempratuur 7 minuten sudderen.
- Vul ondertussen de waterkoker en breng het water aan de kook doe het water en de bouillon blokjes in de pan en laat de soep 20 – 25 minuten koken op middelhoog vuur.
- Als de soep klaar is hoef je hem alleen nog maar te pureren.
- Snijd de bieslook fijn en roer dit door de soep, serveer met een snee zuurdesem brood. en optioneel wat zelfgemaakte kruidenboter.