Italiaanse Tiramisu

Italiaanse Tiramisu het perfecte dessert voor koffie liefhebbers!

Italiaanse Tiramisu mijn persoonlijke favoriete dessert.
Normaal moet jij mij in de nacht laten slapen maar als je een heerlijke schaal tiramisu voor me hebt mag je mij echt wel wakker maken.
Doe er dan ook meteen voor de zekerheid een flinke kop koffie bij want anders ben ik niet aanspreekbaar haha.
Het voordeel van dit recept is dat je het rauwe ei prima eruit kan laten, dit doe ik zelf namelijk altijd omdat ik gerechten met rauwe ei altijd een beetje tricky vindt.
Vooral als je het niet meteen dezelfde dag op eet.
Ik maak mijn versie altijd met een mix van espresso en Amaretto of vervang de Amaretto door koffie likeur deze is echt de lekkerste.
Dit meng je dan door de espresso waar je de lange vingers in doopt.
Nu ik dit recept aan het uitwerken ben krijg ik trouwens enorm trek in dit gerecht of in een bakje koffie met Amaretto.
Heerlijk en ben je nu net als ik ook dol op Amaretto dan moet je zeker dit recept eens proberen van een heerlijke Amaretto cake.




Italiaanse Tiramisu

Italiaanse Tiramisu

Italiaanse Tiramisu het perfecte dessert voor koffie liefhebbers!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Keuken Italiaans

Ingrediënten
  

Voor de versie met ei heb je de volgende ingrediënten nodig.

  • 4 stuks Eieren
  • 100 gram Fijne kristalsuiker
  • 500 gram Mascarpone op kamertempratuur
  • 200 gram Verse Espresso
  • 3 eetlepels Amaretto of koffie likeur
  • 80 gram Cacaopoeder
  • 2 pakken Lange vingers

Voor de versie zonder eieren

  • 2 pakken Lange vingers
  • 80 gram Cacao poeder
  • 75 gram Kristalsuiker
  • 500 gram Mascarpone op kamertempratuur
  • 250 milliliter Slagroom
  • 200 gram Verse Espresso
  • 3 eetlepels Amaretto of koffie likeur

Instructies
 

Voor de versie van Tiramisu met ei

  • Splits de eieren doe het eiwit in een aparte kom en de eidooiers ook.
  • Klop de eiwitten op met 50 gram kristalsuiker totdat deze stijf is.
  • Meng de eidooiers met de overige 50 gram kristalsuiker.
  • Meng de mascarpone met een spatel door de eidooiers en spatel vervolgens rustig de opgeklopt eiwitten er door.
  • Zet een schaal of diep bord klaar en doe hierin de espresso met de Amaretto of koffie likeur en roer dit even door.
  • Doe het mascarpone mengsel in een spuitzak.
  • Neem een mooie schaal voor de tiramisu, dompel de lange vinger een voor 1 in het koffie mengsel en bedek de bodem van de schaal met de lange vingers.
  • Spuit nu wat van het mascarpone mengsel erover, en vervolgens een dun laagje cacao poeder.
    Herhaal deze stappen 2x totdat je 3 lagen in je tiramisu hebt met als laats een laag mascarpone.
  • Laat de tiramisu 4 uur opstijven en de koelkast en bestrooi voor het serveren nog met wat cacao poeder.

Voor de versie zonder eieren

  • Klop de slagroom op met de suiker totdat deze stevig en lobbig is, klop daarna de mascarpone erdoor en doe dit in een spuitzak.
  • Zet een schaal of diep bord klaar en doe hierin de espresso met de Amaretto of koffie likeur en roer dit even door.
  • Neem een mooie schaal voor de tiramisu, dompel de lange vinger een voor 1 in het koffie mengsel en bedek de bodem van de schaal met de lange vingers.
  • Spuit nu wat van het mascarpone mengsel erover, en vervolgens een dun laagje cacao poeder.
    Herhaal deze stappen 2x totdat je 3 lagen in je tiramisu hebt met als laats een laag mascarpone.
  • Laat de tiramisu 4 uur opstijven en de koelkast en bestrooi voor het serveren nog met wat cacao poeder.

Notities

Enjoy en eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*