Keftedakia – Griekse gehaktballen

Keftedakia – Griekse gehaktballen in tomatensaus met feta en tzatziki.

Keftedakia – Griekse gehaktballen in tomatensaus een lekker en gemakkelijk recept.
Je gaart de gehaktballetjes in de oven in de tomatensaus.
Dus je hebt er amper omkijken naar tussendoor een keer omdraaien en dat is het.
In de gehaktballen gebruik ik lekker veel Oregano.
Verder houd ik het simpel qua kruiden van het gehakt.
Ik bestel deze Keftedakia wel eens bij de Griek en die zijn me toch een partijtje lekker.
En aangezien ik het altijd leuk vind om gerechten thuis na te maken wilde ik dat met dit gerecht ook doen.

Garen in de oven

Dit gerecht maak je gemakkelijk in de oven.
De gehaktballetjes garen in de tomatensaus zo blijven ze lekker mals en sappig.
Wel tussendoor een keer omdraaien zodat ze aan beide zijde gelijkmatig garen.

Op en top Grieks

Om er een Grieks maaltijd van te maken serveer ik er Griekse pita bij en homade tzatziki dat recept vind je hier.
Over de gehaktballen verkruimel ik nog wat fetakaas en verse gehakte oregano.

Keftedakia - Griekse gehaktballen

Keftedakia – Griekse gehaktballen in tomatensaus met feta en tzatziki.

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Porties: 4 personen
Gang: dinner, Hoofdgerecht
Keuken: Grieks

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Biologisch Gehakt half om half
  • 2 stuks Biologische Sjalotten gesnipperd
  • 4 teentjes Biologische Knoflook geperst
  • 2 stuks Biologische eieren
  • 100 gram Biologische paneermeel of eigen gemaakte zuurdesem brood paneermeel
  • 4 eetlepels Biologische Gedroogde Oregano gedroogd
  • 2 eetlepels Biologische Gedroogde peterselie vers en fijngehakt
  • 1 eelepel Biologische Gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel Keltisch zeezout
  • 2 blikken Biologische tomatenstukjes tomatenblokjes
  • 2 stuks Biologische Runderbouillonblokjes
  • 15 gram Biologische Verse oregano
  • 1 plak Biologische Feta kaas
  • 1x recept Tzatziki zie recept op de website
  • 4 – 8 stuks Griekse pita zie recept op de website

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden boven en onder warmte.
  2. Verkruimel de bouillonblokjes in een grote ovenschaal en doe hierin de blikjes tomatenblokjes en roer dit even goed door.
  3. Meng het gegakt met de 2 eieren, peper, zout, gesnipperde sjalotten, knoflook, oregano, peterselie en panko meng dit met je handen goed door.
  4. Rol nu van het gehakt mooie ronde ballen ter grote van een bitterbal.
  5. Leg de ballen in de ovenschaal met tomatenblokjes en schuif de schaal in het midden van de oven.
  6. Gaar de Griekse gehaktballen voor 40 -45 minuten haal de schaal uit de oven.
    Draai de ballen om en gaar ze nu verder voor nog eens 40 minuten.
  7. Haal na 40 minuten de Grieks ballen uit de oven verkruimel er de fetakaas en fijngehakte verse Oregano over en serveer direct met pita en tzatziki on the side.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*