Kerst koekjes bakken voor de kerstdagen.
Heerlijk vind ik het om lekker kerst koekjes te bakken rondom de feestdagen die eraan komen.
Ik kom dan altijd helemaal in de kerststemming, kerst muziekje aan lekker de keuken in om te bakken.
En ze daarna te versieren met glazuur en sprinkels.
Ook leuk om samen met je kinderen gezellig koekjes te bakken en ze samen te versieren.
Als mijn koekjes klaar zijn maak ik altijd een rondje langs familie, vrienden en buren om de koekjes uit te delen.
En natuurlijk snoepen wij er zelf ook een aantal op.
Versieren van de kerst koekjes.
Het leukste na het bakken van de koekjes vind ik natuurlijk het versieren ik kan hier altijd lekker al mijn creativiteit in kwijt en wordt er helemaal zen van.
Vooral mijn sneeuwpop die je hieronder ziet vind ik mega schattig.
Niemand mocht deze opeten zo leuk vond ik hem.
Wil je ook eens Gingerbread koekjes maken dan vind je hier het recept.
Kerst koekjes bakken
Ingrediënten
- 300 gram Patent bloem
- 2 theelepels Kaneel
- 1 theelepel Nootmuskaat
- 1 theelepel Gemberpoeder
- 6 eetlepels Honing
- 140 gram Koude ongezouten boter in blokjes
Decoratie
- Glazuur en sprinkels, strooisels
Instructies
- Zeef de bloem met de nootmuskaat, kaneel en gemberpoeder boven een mengkom.
- Doe de boter erbij en wrijf de boter met je vingers door het bloem zodat er een kruimelig deeg ontstaat.
- Kneed de honing de door en meng alles tot een glad samenhangend deeg.
- Rol een bal en druk deze tot een platte schijf, wikkel in plastic folie en leg het deeg 1 uur in de koelkast.
- Haal het deeg na 1 uur uit de koelkast, verwarm de oven voor op 180 graden boven en onder warmte of 160 graden hete lucht.
- Haal 2 bakplaten uit de oven en bekleed deze met bakpapier.
- Rol het koekjes deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lange lap van 5 millimeter dik.
- Steek met kerst vormpjes de koekjes uit en leg de koekjes 2 centimeter uit mekaar op de bakplaat.
- De restjes deeg rol je opnieuw tot een bal en rol deze uit tot een lap en steek nog meer koekjes uit.
- Schuif de koekjes in het midden van de oven en bak ze 10 – 12 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.Wissel op de helft van de oventijd de bakplaten even van plek zodat alle koekjes gelijkmatig bruin worden.
- Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een taartrooster om ze compleet af te laten koelen.
- Als de koekjes afgekoeld zijn kun je ze gaan versieren.