Kip salade

Saladeweer!

Ja ik vind echt dat er een lekker zonnetje hoort bij een heerlijke salade.
Want zeg nou zelf als het koud en guur weer is hoef je mij echt geen salade te geven hoor, dan eet ik liever een lekker warm stoofgerechtje of een heerlijke vullende soep.
Maar zodra het mooi weer wordt eet ik graag een salade.
Lekker met een gegrild en gekruid stukje kipfilet, knapperige sla een gekookt eitje, bacon, Parmezaanse kaas en een scheutje goede olijfolie.
Dat maakt voor mij een salade echt af.
Snufje vers gemalen peper en vers gemalen Himalaya zout en klaar is de salade.

Voor deze salade laat ik de kip eerst marineren in olijfolie geperste teentjes verse knoflook en peper en zout en daarna de grillpan in.
Doordat de kip meteen goed heet gebakken word blijft hij van binnen lekker mals.
Wat namelijk snel bij kip gebeurd is dat de kip zo snel droog wordt als je hem bakt.
Maar door hem op hoge temperatuur kort te grillen aan beide kanten is de kip precies goed.
Zelf heb ik altijd sla, komkommer, groentes en eieren in huis net zoals een goede olijfolie en in de vriezer ligt altijd kip.
Zo heb ik altijd alles in huis voor een snelle en heerlijke (kip) salade.

Eet smakelijk!

Kip salade

Een heerlijke frisse kipsalade met gemarineerde kip.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang dinner, koolhydraatarm, lunch, Salade
Porties 2 personen

Equipment

  • grillpan
  • scherp mes
  • zip loc zakje
  • knoflookpers
  • Snijplank

Ingrediënten
  

  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 250 Gram Kipfilet
  • 200 Gram Sla naar keuze Ik gebruik veldsla
  • 3 Stuks Augurken zoet/zuur
  • 2 stuks Gekookte eieren
  • 4 Teentjes Knoflook
  • 80 Gram Snoeptomaten
  • 30 Gram Parmezaanse kaas
  • 40 Gram Streaky bacon
  • 10 Gram Tuinkers
  • 100 Gram Komkommer
  • 1/2 Eetlepel Vers gemalen zwarte peper
  • 1/2 Eetlepel Vers gemalen Himalaya zout

Instructies
 

  • Halveer de kipfilet in de lengte zodat je 2 even dikke stukken krijgt.
    Doe de stukken kipfilet in een zip loc zakje samen met 2 flinke eetlepels olijfolie, en flink peper en zout.
    Pers de teentjes knoflook uit boven de zak met kip.
  • Doe de zip loc zak dicht en masseer de olijfolie, knoflook en peper en zout goed over de kip.
    Leg de zak met kipfilet een half uurtje terug in de koelkast zodat de smaken er goed in kunnen trekken.
  • Was ondertussen alle groente voor de salade en snijd de komkommer in kleine blokjes.
    Halveer de tomaten, snijd de augurken fijn en pel de gekookte eitjes.
    Vul 2 borden met de salade en verdeel de komkommer, tomaten, augurken over de salade en hussel het op beide borden goed door.
  • Snijd nu de streaky bacon in reepjes en verdeel deze over de salade.
    Met een dunschiller schaaf je wat snippers af van de Parmezaanse kaas en verdeel deze over 2 borden salade.
  • Verhit alvast een grillpan op het vuur zodat deze goed heet kan worden.
    Dit duurt ongeveer tussen 5 – 8 minuten.
  • Haal de kipfilet uit de koelkast, haal ze met een vork of tang uit de zak en leg ze in de hete grillpan.
    Bak de kipfilet 4 minuten aan beide zijde en draai daarna het vuur onder grillpan uit en laat de kipfilet nog 1 minuut in de pan liggen.
  • Haal de kipfilets uit de pan en snijd ze in repen.
    Verdeel de reepjes kipfilet over de borden salade, bestrooi nog met wat peper en zout en tuinkers.
    Leg de gekookte eitjes erop en besprenkel er nog wat olijfolie over.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*