kip schnitzel met zuurdesem lekker en gezond!
Kip schnitzel met zuurdesem lekker en gezond genieten.
Ook als je een gezonde levensstijl hebt kun je heerlijk genieten van gezonde recepten.
Ik maak veel gebruik van zuurdesem in mijn keuken.
Zo bak ik wekelijks een vers zuurdesem brood en gebruik ik mijn starter in allerlei gerechten en baksels.
Hou mijn website in de gaten want binnenkort vind je hier meer recepten met Zuurdesem.
Wil je meer lezen over de gezondheidsvoordelen van zuurdesem kijk dan hier.
Zelf zal ik binnenkort ook meer blogs gaan schrijven over de gezondheidsvoordelen van het gebruik van deze oude methode.
Mijn website zal langzaamaan meer veranderen in een Holistische website.
Dit omdat ik het afgelopen jaar mijzelf hier in ben gaan verdiepen en studies voor volg/heb gevolgd.
Hierdoor zullen recepten van mijn website verdwijnen of aangepast worden.
Zodat ze meer in een holistische levensstijl passen.
Je kunt nog steeds lekkere dingen vinden maar dan net wat beter voor je gezondheid.
Win- Win situatie toch?




kip schnitzel met zuurdesem
Ingredients
- 2 stuks biologische kipfilets
- 6 eetlepels biologische maizena
- 2 stuks biologische eieren gekluts
- 10 eetlepels zuurdesem paneermeel Zelf gemaakt van gedroogd zuurdesem brood
- 1 theelepel biologische Uienpoeder
- 1 theelepel biologische Knoflookpoeder
- 1 theelepel biologische Gemalen zwarte peper
- 1 theelepel biologische Paprikapoeder
- 2 theelepel Keltisch zeezout
- Biologische koksos olie om in te bakken
Instructions
- Neem 2 zuurdesem boterhammen, rooster deze in de oven of in de broodrooster.Laat ze afkoelen en maal ze in een food processor tot paneermeel.
- Zorg dat de kipfilets en de eieren op kamertempratuur zijn
- Doe in een pan met dikke bodem een flinke laag biologische kokos olie zoveel dat de kipfilets net aan onder staan met olie.Breng de olie op een tempratuur van 180 graden.
- Snijd ondertussen dat de olie opwarmt de beide kipfilet door de helft maar net niet helemaal en vouw ze open.
- Sla de kipfilets nu met een vleeshamer (of een zware gietijzeren pan) gelijkmatig plat.
- Zet 3 diepe borden of schalen klaar doe in een bord de maïzena, klop in het andere bord 2 eitjes en in het derde bord doe je je paneermeel en roer daar alle kruiden door.
- Dep de plat geslagen kipfilets goed droog met keukenpapier.
- Haal de kipfilet eerst goed door de maizena totdat deze helemaal bedekt is vervolgens door het geklutst ei en als laatste door de paneermeel.
- Zorg dat de paneermeel gelijkmatig en goed over de kipfilet zit.Herhaal alle bovenstaande stappen met de andere kipfilet.
- Bak beide kipfilets goudbruin in de hete kokos olie en serveer met bijvoorbeeld zelf gemaakte frietjes of een heerlijke homemade aardappel salade.