Kippeling

Kippeling kibbeling maar dan niet van vis maar van kip

Kippeling zoals de meeste van jullie wel weten houd ik absoluut niet van vis, schaal en schelpdieren brrrrr.
Ik vind dat dus absoluut niet lekker.
Rick houdt wel van een portie kibbeling op zijn tijd en haalt dat altijd op de markt.
Nu ontdekte ik op de markt Kippeling het principe is hetzelfde alleen dan van kip natuurlijk!
Helemaal prima voor mij want zo kon ik ook iets lekkers eten als Rick aan zijn portie kibbeling zat.
Wel heb ik een paar weken terug dus met gevaar voor eigen leven een stukje kibbeling geproefd.
En ik moet eerlijk bekennen het was niet zo heel vies als ik altijd dacht.
Maar gewoon het idee van vis eten vind ik maar niets.
Omdat ik graag dingen thuis namaak wilde ik uiteraard ook zelf deze lekker kipjes maken.
Voor dit beslag gebruik ik een fris blond biertje maar je kunt dit ook vervangen door spa rood.
En natuurlijk mocht een zelfgemaakte remoulade saus ook niet ontbreken dat recept vind je hier.


Kippeling

Kippeling

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 Personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram Kippendijfilet

Het kruidenmengsel

  • 2 theelepels Zout
  • 2 theelepels Uienpoeder
  • 1 theelepel Kurkuma
  • 2 theelepels Paprikapoeder
  • 1 theelepel Nootmuskaat
  • 1 theelepel Foelie
  • 2 theelepels Chili poeder
  • 2 theelepels Witte peper
  • 1 theelepel Selderij zout
  • 2 theelepels Mosterdpoeder

Voor het Kippeling beslag

  • 150 gram Patentbloem
  • 2 stuks Eidooiers
  • 150 milliter Blond bier of spa rood
  • 2 theelepels Kippeling kruiden zoals hierboven vermeld

Instructies
 

  • Snijd de kippendijfilet in stukjes (niet te klein)
  • Doe dit in een kom meng ondertussen alle kruiden voor het kruidenmengsel in een bakje en doe dit in een glazen potje.
  • Bestrooi de stukjes kip met 3 theelepels van het kruidenmengsel en meng dit met een vork goed door de kip.

Voor het beslag

  • Meng de bloem met de eidooiers, Kippeling kruiden en het blond bier tot een glad maar niet te dik beslagje.
    Als het beslag te dik is kun je wat extra bier toevoegen.
  • Verhit de frituurpan op 180 graden.
  • Als de frituurpan op tempratuur is doe je een klein handje van de kipstukjes in het beslag meng ze door het beslag met een vork.
  • Laat nu de stukjes Kippeling in de frituurpan zakken dit doe je door ze stukje voor stukje met een vork uit het beslag te halen laat ze een klein beetje uitlekken voordat je ze in de olie laat zakken.
  • Bak de Kippeling goudbruin en krokant en herhaal bovenstaande stap tot alle Kippeling op is.
  • Haal de Kippeling die klaar is uit de olie en laat uitlekken op een laagje keukenpapier.
  • Serveer de Kippeling met een lekker sausje zoals remoulade saus of cocktailsaus.

Notities

Eet smakelijk!

2 Reacties

  1. Marjolein

    Wat een leuk recept. Hoelang kun je het kruidenmengsel bewaren denk je?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*