Koffie marmer cake

Koffie marmer cake

Koffie marmer cake oma’s cake recept in een ander jasje

Koffie marmer cake oma haar berencake- roombotercake in een ander jasje.
Sinds een jaartje of 3 drink ik pas koffie.
En sinds mijn maag verkleining ben ik verslaafd aan dit zwarte goud.
Ik kan dan ook niet meer zonder een flinke latte of cappuccino in de morgen.
Het recept van mijn oma haar berencake staat al enige tijd online.
Dit is een perfect recept om lekker mee te variëren.
Omdat ik tegenwoordig zo dol ben op het zwarte cafeïne goud besloot ik om er een heerlijke cake mee te bakken.
Ik heb hiervoor verse bonen gebruikt van mijn favoriete merk Starbucks.
Deze heb ik met een koffiebonen maler fijngemalen tot espressopoeder en door mijn cake beslag gemengd.

Koffie marmer cake

Koffie marmer cake

Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang gebak, Tussendoortje
Keuken Nederlands

Ingrediënten
  

  • 275  gram Patentbloem
  • 250 gram Ongezouten roomboter
  • 30 gram Maizena
  • 25 gram Cacoapoeder
  • 2 eetlepels Espressopoeder
  • 200 gram Kristalsuiker
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 5 stuks Medium eieren
  • 90 milliter Volle melk
  • 2 theelepels Vanille extract
  • 1 zakje Vanillesuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven en onder warmte.
  • Vet een cakevorm heel erg goed in met boter.
  • Doe de roomboter met de kristalsuiker en vanillesuiker in een kom en meng dit goed door tot het romig is en alle suiker goed gemengd is.
  • Voeg nu 1 voor een de eieren toe en mix dit goed alle eieren moeten goed opgenomen zijn door de boter en suiker.
  • Doe het vanille extract erbij.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en maïzena boven andere kom.
  • Spatel dit in delen met delen van de melk goed door het beslag.
  • Schep nu 1/3 van het totale beslag in een andere kom en spatel hier de cacaopoeder en het espressopoeder door.
  • Schep nu om en om van beide kleuren van het beslag in de cakevorm.
  • Schuif de koffie marmer cake in het midden van de oven en bak de cake in het midden van de oven voor 50 – 60 minuten gaar.
  • De cake is goed als je er een sateprikker in kunt steken en deze er schoon uitkomt.
  • Haal de cake uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen in het bakblik.
  • Stort daarna de cake voorzichtig uit de vorm op een taartrooster en laat compleet afkoelen.

Notities

Veel bakplezier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*