Konijnenbouten in kriekbier

Konijnenbouten in Kriek

Konijnenbouten in Kriek een recept van onze zuiderburen

Konijnenbouten in Kriek een receptje uit België ik heb het namelijk al eens een keer gegeten in België en was het gerecht eigenlijk compleet vergeten.
Toen ik in de supermarkt konijnenbouten tegen kwam schoot me dit gerecht ineens weer te binnen.
Het is een super gemakkelijk recept maar de smaak is echt goddelijk.
Je stooft het konijn namelijk in Kriekbier.
kriekbier is een lambiek met de toevoeging van fruit.
In Kriekbier wordt maar liefst 25% echt fruit toegevoegd dit zorgt voor een friszure smaak.
Wat is Kriek dan vraag je je af dat zijn kersen zo worden kersen genoemd in België.
Dit bier bestaat dus naast mout en hop uit kersen.
En laat wild en kersen nou een fantastische combinatie zijn!
Daarnaast smaakt deze bier soort ook goed bij chocolade en kaas.


In België serveren ze traditioneel konijn in kriekbier met aardappelkrokketten maar ik vind Pommes duchesse er ook erg lekker bij.
Wil je eens iets compleet anders serveren met de kerstdagen dan zou ik zeggen ga eens voor dit recept.
Je zult verast worden door de smaak.


Konijnenbouten in kriekbier

Konijnenbouten in Kriek

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgische keuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Konijnenbouten (4 bouten)
  • 250 milliter Kriekbier
  • 4 stuks Rode uien in halve maantjes
  • 1 pot Kersen op siroop
  • 4 blaadjes Verse laurierblaadjes
  • 1 eetlepel Rietsuiker
  • 1 eetlepel Maizena
  • Peper & Zout

Instructies
 

  • Dep de konijnenbouten goed droog met keukenpapier en bestrooi de konijnbouten rijkelijk met peper en zout.
  • Verhit in een grote braadpan wat boter en bak hierin de konijnbouten rondom goudbruin.
  • Schil ondertussen de rode uien halveer deze en snijd in dunne halve ringen.
    Voeg dit bij de konijnbouten bak ze even mee.
  • Voeg nu het kriekbier en de pot kersen met siroop toe breng dit aan de kook en laat het even 10 minuten goed bubbelen.
  • Draai het vuur laag doe de deksel op de pan en laat het gerecht nu 1 uur zachtjes stoven.
  • Doe een eetlepel maïzena met een klein beetje water in een bakje en maak hiervan een papje.
  • Roer het maïzena papje door de konijnenbouten in kriek en laat dit nog even 5 minuten pruttelen.
  • Serveer de konijnenbouten met Pommes duchess of aardappelkrokketten.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*