Koolhydraatarme champignonsoep

We are the champignons!

Paddenstoelen ik vind ze ontzettend lekker door de pasta, door de ragout of een stoofgerecht, en natuurlijk in de soep zoals deze champignonsoep.
Deze champignonsoep is koolhydraatarm door het gebruik van slagroom dat geeft hem de romige smaak.

Weetjes over de champignon

De champignon bevat veel antioxidanten en mineralen.
Ook is de champignon calorie en vet arm en heeft hij een hoog eiwitgehalte.
Wist je dat de champignon voor 90% uit water bestaat dat maakt ook waarom hij zo weinig calorieën bevat.
De champignon kan je ook prima het zout vervangen in je maaltijd doordat in de champignons glutamaat-ribonucleotiden zitten die zorgen voor de zoute smaak.

Champignons zijn rijk aan verschillende B-vitamines B2, B9, B1, B5 en B3. 
Deze stoffen zorgen ervoor dat je lichaam de energie die uit voedsel komt beter opneemt.
Je ziet ook wel eens op de verpakking van champignons vitamine D3 staan vitamine D3 zorgt onder andere voor sterke botten.
Deze champignons hebben tijdens de groei zonlicht gehad daardoor wordt het stofje ergosterol direct omgezet in vitamine D3.
Dus door een paar keer per week deze champignons te eten krijg je extra vitamine D3 binnen.
Dus ook paddenstoelen waaronder dus champignons dragen bij aan een gezondvoedingspatroon.

Koolhydraatarme champignonsoep

5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang dinner, lunch, Soep
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bakje Kastanje champignons
  • 1 gele Ui
  • 40 gram Verse peterselie
  • 2 teentjes Knoflook
  • 200 milliliter Houdbare slagroom
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 groente bouillonblokjes

Instructies
 

  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  • Snipper de ui en pel de teentjes knoflook.
  • Vul de waterkoker met 0,5 liter water en zet deze aan.
  • Neem een soeppan en verhit hierin een scheutje olijfolie fruit hierin de ui samen met de geperste teentjes knoflook.
  • Voeg de champignons erbij en bak deze aan ongeveer voor 5 – 6 minuten.
  • Voeg de slagroom erbij en kook dit een klein beetje in voor 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Giet 250 milliliter water uit de waterkoker in de pan samen met het bouillonblokje.
    En breng de soep aan de kook.
  • Kook de soep nog 5 – 8 minuten op laag vuur.
  • Snijd de peterselie fijn en doe deze bij de soep.
  • Serveer de soep met een stukje koolhydraatarm brood.
    Eet smakelijk!

12 Reacties

  1. 5 sterren
    Ik ga dit recept zeker maken! Kan je deze soep ook invriezen?

    • queennskitchen

      Hoi, Michelle.
      Sorry voor de hele erg late reactie.
      Ik ben een tijd non actief geweest net op het moment dat jij deze vraag stelde.
      Hopelijk heb je de champignonsoep al geprobeerd en viel deze in de smaak!
      Waarschijnlijk heb je het antwoord al gevonden maar ik beantwoord hem nog even voor je.
      Beter laat dan nooit toch?
      De soep kun je helaas niet invriezen dit omdat deze slagroom (room bevat) als je soepen of gerechten met room invriest gaat dit schiften en kun je het niet meer eten helaas.

      Groetjes, Nicole
      Queen N’s Kitchen.

  2. Wat moet er met de overige 250 ml gekookt water? Ik heb dat er ook maar bij gedaan, omdat een bouillonblokje is voor 500 ml water

    • queennskitchen

      Hoi, Anneke.
      De overige 250 milliter water heb je niet nodig.
      Dit omdat je de waterkoker minimaal met een 0,5 liter moet vullen staat dit zo in het recept.
      Ik snap dat dit wat verwarring kan veroorzaken.
      Wel kun je al het water gebruiken voor de soep als je een grotere hoeveelheid wil maken, dan wel ook alle overige ingrediënten verdubbelen.

      Wat betreft het bouillonblokje ik gebruik altijd ook met mindere hoeveelheid water een heel blokje omdat ik dat persoonlijk lekker vindt.
      En omdat ik anders een half blokje over houdt.
      Heeft de champignonsoep gesmaakt?

      Groetjes, Nicole
      Queen N’s Kitchen

      • Anneke de Vries

        Ha bedankt voor de reactie! Ik wist dat eigenlijk niet dat je minimaal 0,5 liter in een waterkoker moet doen. Lette ik nooit op voor thee ofzo… Maar de soep was erg lekker en idd wat dun, maar niet storend

  3. Hoeveel gram koolhydraten zit er in een portie?

    • queennskitchen

      Hoi, Issa
      Excuus voor de wat late reactie ik was vanwege prive omstandigheden een tijdje offline.
      De totale portie soep bevat 16,3 gram koolhydraten dus per portie plus minus 8 gram.

      Groetjes, Nicole
      Queen N’s Kitchen.

  4. Hoe lang zou je deze soep denk je in de koelkast kunnen bewaren? Van wegen de slagroom

  5. 5 sterren
    Deze soep is goddelijk ,super recept en simpel
    5 sterren!!!!

  6. Kan ik ipv slagroom wel kokosmelk gebruiken?

    • queennskitchen

      Hoi, Joke
      Dat kun je inderdaad proberen heb het zelf nog nooit zo gemaakt.
      Maar ik denk dat dat prima moet kunnen als je dezelfde verhoudingen aanhoudt.

      Met vriendelijke groet,
      Nicole
      Queen N’s Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*