Mexicaanse crunch burger spicy, romig met een heerlijke crunch.
Burgerweek daar was deze Mexicaanse crunch burger voor bedoeld, maar die burgerweek stopte abrupt op 13 februari.
Waarom lees je in mijn recente post op instagram.
Toch wil ik jullie kennis laten maken met deze heerlijke juicy, spicy burger met pit en Mexicaanse smaken.
Want wat hebben we genoten van deze burger!
Alle smaken uit de Mexico vind je in deze burger jalapeño, guacamole, komijn, oregano, limoen en nog meer kruiden & specerijen.
Voor deze burger heb ik kant en klare broodjes gebruikt uit de supermarkt, wil je nog meer smaakbeleving toevoegen aan deze burger maak dan je eigen verse brioche broodjes.
Eigen burgers maken!
Ik maakte mijn eigen hamburgers voor deze gelegenheid hiervoor gebruikte ik een hamburgerpers maar je kunt ze ook met de hand vormen.
Om de smaak van Mexico mee te geven aan het gehakt voeg ik 2 fijngesneden jalapeño pepers toe, komijn, oregano, Chipotle sauce, chili vlokken fijngesneden koriander en limoensap.
Verder hou ik de rest van de burger redelijk neutraal wat gesmolten kaas want cheese is life!
Plakken tomaat, guacamole en tortilla chipjes maken de burger op en top Mexicaans.
En ernaast serveer ik een heerlijke biertje bij een IPA doet het goed.
Of een Corona al snap ik dat sommige van jullie die laatste in deze tijd lekker in het supermarkt schap laten staan.
Mexicaanse crunch burger
Ingrediënten
- 4 stuks Hamburger broodjes
- 1x recept Guacamole https://huisjeboompjefoodie.nl/mexicaanse-guacamole/
- 400 gram Half om half gehakt
- 2 stuks Verse jalapeño
- 1 stuk Limoen
- 1 eetlepel Komijn
- 1 eetlepel Oregano
- 1/2 eetlepel Zout
- 1/2 eetlepel Zwarte peper
- 1/2 eetlepel Chili vlokken
- 4 teentjes Knoflook geperst
- 4 -5 eetlepels paneermeel
- 1 stuk Ei losgeklopt
- 2 stuks Trostomaten
- 1 krop Little gem sla
- 1 stuk Grote gele ui
- 4 plakken Cheddar smelt kaas
- 1 zak Tortilla chips (nacho cheese of naturel)
Instructies
Voor de burgers
- Schil de ui en snipper deze fijn doe dit samen met het gehakt in een mengkom.
- Pel de teentjes knoflook en pers deze uit voeg bij het gehakt.
- Verwijderd de steeltjes van jalapeño (laat de zaadjes zitten voor extra pit) verwijder eventueel de zaadjes en de zaadlijsten door de jalapeño te halveren en het eruit te snijden.Hak de jalapeño pepers in fijne kleine stukjes en doe bij het gehakt.
- Voeg komijn, chili vlokken, peper, zout, oregano, paneermeel bij het gehakt en voeg het losgeklopte ei erbij. Pers het sap van de limoen uit en doe deze erbij.Kneed met je handen de ingrediënten goed door het gehakt.
- Letop! was daarna je handen heel erg goed dit i.v.m de jalapeño pepers.
- Verdeel het gehakt in 4 even grote ballen en vorm ze met je handen of met de hamburger pers tot even grote burgers.
- Bak de hamburgers goud bruin en gaar in een hete koekenpan in milde olijfolie. ( 10 – 13 minuten)Beleg de hamburgers als ze bijna klaar zijn elk met een plak cheddar kaas en laat smelten
- Maak ondertussen de guacamole volgens het recept.
- Snijd de hamburger broodjes doormidden en grill de binnenkant in een hete grillpan zonder vetstof een paar minuten.
- Beleg de bodem van de broodjes met sla, tomaat de burger en daarop de guacamole.
- Hier bovenop een handje tortilla chips en vervolgens de bovenkant van de broodjes.
- Serveer met een ijskoude corona of een Citrus IPA