Mexicaanse guacamole

Mexicaanse Guacamole

Mexicaanse guacamole.

Mexicaanse guacamole mijn favoriete dip voor nacho’s chips of totopos.
Maar ook erg lekker om groente in te dippen.
Te smeren op brood en crackers en natuurlijk als topping op burgers.
Mexicaanse guacamole is ook nog eens een gezonde dip avocado zit namelijk vol met goede gezonde vetten.
En het zorgt voor een goede verzadiging.

Guacamole

Guacamole is een saus afkomstig uit het zuiden van Mexico.
Het hoofdbestanddeel is avocado daarnaast vind je in deze dip de volgende ingrediënten.
Tomaat, ui, knoflook, limoen, koriander en een peper.
Je kunt kiezen voor een jalapeño peper maar ik kies liever voor chili vlokken of een chili peper.
Ik hou van een grovere guacamole dus snijd ik de tomaat, peper, ui fijn en prak het met de rest van de ingrediënten tot een grove guacamole.
Je kunt ook alles in een food processor doen en het daarin glad mixen.

Koriander of geen koriander

Koriander of geen koriander er zijn veel mensen die echt totaal niet van koriander houden.
Die vinden het naar zeep smaken.
Ik behoor ook tot die groep voor mij liever geen koriander.
Vaak vervang ik koriander in recepten dan voor peterselie.
Dit keer heb ik dat niet gedaan want dat vond ik niet lekker dus heb ik de koriander eruit gelaten.

Mexicaanse guacamole

Mexicaanse guacamole

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks Avocado
  • 1 stuk Trostomaat
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 stuk Limoen (sap)
  • 15 gram Koriander (als je er van houdt)
  • 1 eetlepel Chili vlokken
  • 1 stuk sjalot
  • peper en zout

Instructies
 

  • Halveer de avocado haal de pit eruit en schep het vruchtvlees eruit en doe dit in een bakje.
  • Pers de limoen uit en giet het sap over de avocado.
  • Prak de avocado's fijn met een vork.
  • Snijd de tomaat in kwarten verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in kleine blokjes doe dit bij de avocado.
  • Schil de sjalot en snipper deze, hak de koriander fijn en doe beide bij de avocado.
  • Pers de teentjes knoflook uit en doe deze in het bakje bij de rest.
  • Voeg een beetje peper en zout toe en de chili vlokken en roer alles met een vork door de geprakte avocado.
  • Serveer met totopos of bij de tortilla chips.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*