Mexicaanse rijst

Mexicaanse rijst

Mexicaanse rijst

Mexicaanse rijst is geen klassiek Mexicaans recept.
Ik gebruik wel de smaken uit Mexico in dit recept.
De rijst is lekker kruidig en een prima side dish voor bij je next Mexican diner party.
Lekker met de pico de gallo die ik laatst deelde.
Die smaakt hier echt super bij!
Het recept voor pico de gallo vind je hier.

Wat maakt deze rijst Mexicaans?

Komijn en Mexicaanse Oregano zorgen in deze Mexicaanse rijst voor de ultieme smaak.
Ja je leest het goed Mexicaanse Oregano.
Oregano is een kruid dat wordt opgedeeld in drie categorieën.
Je hebt de Gewone oregano, de Middellandse zee oregano en de Mexicaanse oregano.

De meest voorkomende oregano die wij veel gebruiken is de Middellandse zee Oregano.
Oregano wordt veel gebruikt in de volgende landen in de keuken.
Griekeland, Italië, Spanje en Turkije.
Mexicaanse oregano wordt het meeste gebruikt in de Latijns – Amerikaanse keuken.

Verschil in soort en verschil in smaak.

Naast het verschil in de soorten oregano.
Heb je ook smaakverschil in de verschillende soorten oregano.
De Middellandse zee oregano is wat robuuster van smaak en heeft meer weg van de smaak van tijm.
Tijm en Marjolein zijn familie van de oregano planten.
Mexicaanse oregano is wat pikanter en heeft een meer uitgesproken smaak.
Je vind deze ook vaak in pittige gerechten.
De smaak van de Mexicaanse oregano is houtachtiger en geeft een diepe warme smaak aan je gerecht.
Deze komt het meeste overeen met de smaak van Marjolein.

Wil je dus vaker Mexicaanse gerechten maken zorg dan zeker dat je dan de Mexicaanse Oregano in je kruidenkast of la hebt.
Ik koop mijn exotische kruiden vaak bij de toko zo zijn er ook toko’s waaronder Tjins toko die veel buitenlandse producten verkoopt.


Mexicaanse rijst

Mexicaanse rijst

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerecht, dinner
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram Zilvervliesrijst
  • 2 gele Uien
  • 4 teentjes Knoflook (geperst)
  • 1 stuk jalapeño peper of 2 voor extra pit
  • 1 theelepel Komijn
  • 1 eetlepel Mexicaanse oregano
  • 1 theelepel Cayenne peper
  • 150 gram Tomaten passata
  • 750 milliter Groente bouillon
  • 1 eetlepel Olijfolie

Optioneel voor extra erbij 1x recept pico de gallo

Instructies
 

  • Schil en snipper de ui, pel de teentjes knoflook en snijd de Jalapeño fijn (laat de zaadjes zitten voor extra pit of verwijder ze als je niet zo van heel pittig houd)
  • Verhit een diepe hapjes pan (met deksel) de olijfolie.
    Fruit hierin de ui samen met jalapeño voor 3 minuten pers de knoflookteentjes erboven uit en fruit deze nog 2 minuten mee.
  • Voeg de komijn en chili poeder toe en meng deze door de uien, knoflook en jalapeño.
  • Doe de rijst erbij en wacht tot deze glazig wordt.
  • Roer de bouillon en de passata erdoor en doe de deksel op de pan en draai het vuur laag.
  • Kook dit zachtjes voor 15 minuten.
    Al het vocht moet uiteindelijk opgenomen zijn door de rijst.
  • Haal de pan na de 15 minuten van het vuur en laat het in zijn rest warmte met de deksel op de pan nog 5 – 10 minuten staan.
  • Roer de rijst los met een vork en serveer bij je andere Mexicaanse gerechten.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*