Mexicaanse Salsa verde een frisse salsa van tomatillo’s.
Mexicaanse Salsa verde een groene salsa gemaakt van tomatillo’s deze mag niet ontbreken bij de recepten van de Mexicaans keuken.
Tomatillo’s zijn vruchten uit de nachtschade familie.
Het lijken net kleine groene tomaten.
Tomatillo’s komen oorspronkelijk uit Zuid – Amerika en zijn familie van de lampionplant en de Physalis.
Ze hebben namelijk z’n zelfde soort papieren blader jasje als de Physalis.
In Mexico is deze vrucht heel populair en wordt veel gebruikt in salsa’s waaronder de Salsa verde.
De smaak van de tomatillo is vergelijkbaar met een onrijpe tomaat het smaakt een beetje friszurig.
Verse tomatillo’s of uit blik?
In Nederland is het lastig om aan verse tomatillo’s te komen ik weet sinds kort dat je ze online kunt kopen via Westlandpeppers .
Hier kwam ik pas achter nadat ik de salsa verde al gemaakt had, voor mijn salsa verde heb ik namelijk tomatillo’s uit blik gebruikt.
Deze kocht ik online bij Tjins Toko mijn favoriete website voor producten die hier in de supermarkt niet zo gemakkelijk te verkrijgen zijn.
Ik koop daar nog meer Mexicaans producten waaronder Masa Harina voor tortilla’s te maken en Chipotle pepers.
Ook koop ik daar gedroogde Mexicaanse pepers ook onmisbaar als je meer Mexicaans wilt gaan koken.
Mexicaanse salsa verde
Ingrediënten
- 1 blik Tomatillo's 800 gram
- 1 stuks Witte ui
- 3 teentjes Knoflook
- 30 gram Koriander
- 4 stuks Groene jalapeño pepers
- 2 eetlepels Olijfolie
Instructies
- Schil de ui en pel de teentjes knoflook, hak beide met een groot mes fijn.
- Verwijder de steeltjes van de jalapeño pepers halveer ze en verwijder de zaadlijsten en de pitjes.
- Snijd de jalapeño pepers in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook voor 10 minuten op laag vuur.
- voeg de jalapeño peper, en de koriander toe en bak dit nog 4 minuten mee.
- Voeg het blik tomatillo's toe met het vocht en pureer dit met een staafmixer glad.
- Verhit de salsa verde nu nog voor 15- 20 minuten zonder deksel op de pan op middelhoog vuur.De salsa moet op deze manier inkoken roer het af en toe door met een houten lepel.
- Haal de salsa na 20 minuten uit de pan doe in een schaal en laat compleet af koelen alvorens je het serveert.