Brood bakken kennis & tips

Naan Indiaas brood

Naan Indiaas brood zelf maken.

Naan Indiaas brood is heerlijk bij curry’s het mag daarbij ook niet ontbreken.
Maar het is ook het ideale brood om te serveren bij heerlijke dips.
Naan betekend letterlijk brood, vaak noemen we het hier in Nederland Naanbrood wat eigenlijk dubbelop is want dan zeg je dus brood brood.
Klinkt een beetje vreemd toch.

In India gebruiken ze Naan om het eten mee op te scheppen dus eigenlijk als een soort lepel.
Oorspronkelijk wordt Naan in een tandoori oven of kleioven gebakken.
Deze wordt dan aan de zijkant van de oven geplakt en zodra hij gaar is laat hij los.
In dit filmpje kun je zien hoe ze dat doen super leuk ziet dat eruit!
Ik heb het in Amersfoort bij het Indiaase restaurant toen mogen zien hoe dat werkte.
Het is dat ik hier thuis geen plek voor heb anders wilde ik ook wel z’n oven.
Thuis kun je deze gewoon prima in hete koekenpan bakken, na het bakken kun je de naan nog insmeren met knoflookolie en bestrooien met koriander of komijn.
Deze variant heb ik gewoon lekker naturel gelaten.
Je kunt deze naan ook serveren bij kip tandoori of mijn heerlijke butterchicken.
Dus bij je volgende curry maak je met dit makkelijke recept zelf heerlijke Naan.

Brood bakken kennis & tips

Naan Indiaas brood

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Bijgerecht, Brood, Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 375 gram Patentbloem
  • 1 zakje Droge gist
  • 1 stuks Ei
  • 1 theelepel Suiker
  • 120 milliter Warm water
  • 60 milliter Olie ik heb milde olijfolie gebruikt maar zonnebloemolie is ook prima
  • 60 milliter Karnemelk
  • 1/2 theelepel Zout

Instructies
 

  • Doe onderin de kom van je standmixer het zout hierop komt de bloem dan de suiker en vervolgens de gist.
  • Meng de karnemelk met het ei en het water en giet dit terwijl de mixer draait bij je deeg. Giet daarna de olijfolie erbij.
  • Meng dit in een standmixer met de deeghaak voor z'n 5 minuten op de laagste stand. Of kneed met de hand.
  • Doe het deeg in een met olie ingevette schaal, dek af met een vochtige theedoek en laat op een warme plaats 1 uur rijzen.
  • Ik heb op mijn oven een speciaal programma om deeg te rijzen dus ik doe dit in de oven.
  • Haal na 1 uur het deeg uit de kom, en leg op een een met bloem bestoven werkvlak.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke bollen en rol ze met een deegroller uit tot een langwerpige ronde lap.
  • Verhit een klein beetje olie in de pan en bak de naan hierin gaar.
  • Zodra ze bruine plekjes krijgen draai je ze om dit duurt ongeveer 1, 1,5 minuut per kant
  • Houd ze warm onder een theedoek.
  • Optioneel kun je ze insmeren met wat olie, waarin je knoflook hebt geperst of koriander, of komijn aan toegevoegd hebt.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*