Oosterse gekruide kipspiesjes lekkere malse kipspiesje
Oosterse gekruide kipspiesjes heerlijke kipspiesjes op Oosterse wijze gekruid. Lekker met baba ganoush op flatbread of naan.
Als ik ergens gek op ben is het wel op kip ik eet sinds mijn operatie bijna dagelijks wel kip.
Het voordeel van kip dat je er zoveel kanten mee op kan de slogan van kips is niet voor niets kip het meest veelzijdige stukje vlees.
Om spiesjes te maken gebruik ik altijd kippendijfilet dit is namelijk wat vetter dan kipfilet.
Kipfilet droogt tijdens het grillen namelijk sneller uit en kippendijfilet doet dat minder.
En we willen natuurlijk wel lekkere sappige en malse kip.
Om van deze spiesjes een hele maaltijd te maken serveer ik naan, baba ganoush en zure rode uien bij.
Ik vind deze combinatie namelijk top!
Je besmeert de naan met een laagje baba ganoush daarboven op de kipspiesjes wat rucola en maak het af met wat zure rode uien.
Smullen gegarandeerd.
Voor dit recept gebruik ik een speciale soort kruidenmix namelijk za’atar dit een een Midden-Oosterse kruiden die je tegenwoordig bijna wel in elke supermarkt kunt vinden.
Oosterse gekruide kipspiesjes
Ingrediënten
Voor erbij
- 1x recept Naan
- 1x recept Baba Ganoush
- 1x recept Zure rode uien
- 1 zakje Rucola
Instructies
- Snijd de kippendijfilet in blokjes en doe in een schaal doe de andere ingrediënten erbij meng goed door en dek de schaal af met vershoudfolie.Plaats de schaal in de koelkast en laat de kip minimaal 2 uur maar het liefste 1 nachtje marineren.
- Haal de kip uit de koelkast en rijg de kipblokjes op spiesjes grill de spiesjes op de barbecue of in de grillpan in 8 tot 10 minuten gaar.
- Serveer met de (glutenvrije) naan, baba ganoush zure rode uien en rucola.