Paneermeel maken

Paneermeel maken

Paneermeel maken van restjes oud brood

Paneermeel maken super simpel van restjes oud brood.
Van oud brood kun je nog een heleboel dingen maken zoals broodpudding of croutons.
Dat recept vind je hier.
Zo maakte ik dit al eens van oud stokbrood, brioche brood of van restjes soda brood.

Drogen van brood in de oven

Voor het drogen van restjes brood in de oven zet je de oven op 90 graden.
Je verdeeld de restjes brood over de bakplaat afhankelijk van de dikte van het brood z’n 2 uur a 2 1/2 uur.
Wat ook goed werkt en zeker in de wintermaanden als de verwarming aanstaat is om de sneetjes brood bovenop de verwarming te leggen.
Hierop drogen ze ook prima.
Het brood moet namelijk echt goed droog zijn en mag geen vocht meer bevatten.
Anders heb je kans dat het gaat schimmelen als je het lang wil bewaren.

Grof of fijn paneermeel

Je kunt grof of fijn maken zelf maal ik altijd mijn restje brood in een foodprocessor.
Voor grof moet het uiteindelijk de structuur hebben van panko.
Dus let erop bij het malen in de foodprocessor dat je het niet te fijn maalt als je meer de structuur van panko wilt hebben.
Uiteraard zul je in je foodprocessor een mix krijgen van grof en fijn maar geen paniek.
Haal het even door een zeef als je het uit de foodprocessor haalt en het onderscheid zich vanzelf in grof en fijn paneermeel.
Bewaar het daarna in een goed afsluitbare pot of gebruik het meteen in een recept.
Zoals in deze Golden syrup taart.

Paneermeel maken

Paneermeel maken

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 35 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands

Ingrediënten
  

  • 10 sneetjes Restjes oud brood naar keuze

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 90 graden boven en onder warmte.
  • Verdeel de restjes brood over de bakplaat en schuif deze in het midden van de oven.
  • Droog het brood afhankelijk van de dikte 2 tot 2 1/2 uur.
    Voor dunne sneden is 2 uur voldoende voor dikkere sneden komt er een half uur tot een uur bij.
  • Draai tussendoor het brood regelmatig om zodat het overal goed droogt.
  • Laat het brood als het helemaal droog is goed afkoelen en maal het daarna in de foodprocessor tot de gewenste dikte paneermeel.
  • Zeef het paneermeel daarna nog zo krijg je grof en fijn en doe het daarna in luchtdichte afsluitbare pot of gebruik direct.

Notities

Enjoy!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*