pulled pork uit de oven

Pulled pork uit de oven

Pulled pork met Guinness uit de oven.

Heerlijk malse pulled pork uit de oven met een Ierse twist.
Dat ik dol ben op een heerlijke Guinness steek ik niet onder stoelen of banken.
En stoven met bier is heerlijk het vlees wordt er lekker mals van en geeft ook nog eens een bijzonder smaak aan het vlees.
Pulled pork wilde ik al heel lang eens maken maar dan wel uit de oven.
Ik heb namelijk een hele fijn gietijzerenpan van le Creuset die uitermate geschikt is voor in de oven.
Dus ideaal om pulled pork te maken.
De link naar de pan vind je als je op de blauwe tekst drukt.


Het geheim van een heerlijke pulled pork.

Het geheim van een heerlijke pulled pork zit hem in het gebruik van de dry rub.
Je smeert het vlees in met een droge rub, dat wil zeggen een mengsel van kruiden & specerijen en suiker.
De kruiden & specerijen zorgen voor de heerlijke smaak die je aan het vlees meegeeft en de suiker zorgt voor karamelisatie van het vlees.
Je maakt het vlees af met een barbecuesaus.
Deze kun je zelf maken of je gebruikt een kant en klare variant uit de supermarkt.
Voor pulled pork gebruik je schouderkarbonade je kunt dit als een stuk kopen bij de slager.
Maar je kunt ook gewoon plakken schouderkarbonade gebruiken, zorg dan wel dat het grote plakken zijn en geen dunne lapjes.
Pulled pork is heerlijk op een broodje, als vulling voor een taco, of op een tortilla wrap.
Zelf zo met een salade ernaast is het heerlijk!
De variaties zijn eindeloos.

pulled pork uit de oven
pulled pork uit de oven

Pulled pork uit de oven met Guinness

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 2 uur 55 minuten
Totale tijd 3 uur 5 minuten
Gang dinner, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Iers
Porties 4 personen

Equipment

  • Gietijzer pan geschikt voor de oven.

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Schouderkarbonade
  • 3 eetlepels Bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel Zout
  • 1 eetlepel Paprikapoeder
  • 1 theelepel Gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • 1 theelepel Komijn
  • 1 theelepel Tijm
  • 1/2 theelepel Zwarte peper
  • 1 scheutje Olijfolie
  • 1/3 fles Barbecuesaus
  • 1 flesje Guinness of ander bier het liefste een stout biertje

Instructies
 

Voor de dry rub

  • Meng basterdsuiker, peper, tijm, komijn, knoflookpoeder, zout, uienpoeder, beide paprikapoeders en roer dit even door mekaar.
  • Verwijder het bot van de schouderkarbonade en snijd de schouderkarbonade in grove stukken.
  • Smeer al het vlees rondom goed in met de rub, wrijf het met je handen goed in het vlees en zorg dat elk hoekje bedekt is met de rub.
  • Verwarm de oven en je pan voor op 150 graden.
  • Neem een grote koekenpan en verhit hierin een scheutje olijfolie, braad het vlees rondom lichtjes aan.
  • Doe het vlees met een flesje bier in de gietijzerenpan en schuif deze in het midden van de oven met de deksel op de pan.
  • Laat het vlees 2,5 uur garen check na 1 uurtje even of er nog genoeg vocht inzit zo niet dan vul je het aan met wat bier of een beetje bouillon.
  • Na 2,5 uur haal je de pan uit de oven trek het vlees met behulp van 2 vorken of vleesklauwen uit mekaar.
  • Roer 1/3 fles barbecuesaus door het vlees en zet de pan zonder deksel nog 15 minuten terug in de oven.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*