Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille een Franse klassieker met groenten in de hoofdrol

Ratatouille een Franse klassieker met groenten in de hoofdrol een gerecht uit de Franse Provençaalse keuken.
Maar inmiddels bekend over de hele wereld.
En voor wie dacht dat ik het over de Disney film Ratatouille had ja eigenlijk ook wel indirect.
Deze film is namelijk een van mijn favoriete films.
Toen ik laats deze film aan het kijken was bedacht ik me dat ik eigenlijk nog nooit dit Franse groente gerecht gemaakt of gegeten had.
Dus ik had meteen inspiratie om dit te gaan maken ik ben namelijk nog niet zo heel bekend met de Franse keuken ondanks dat ik wel een aantal Franse recepten op de site heb staan.
Rick was overigens geen fan van dit gerecht waarschijnlijk was het te gezond voor hem haha.
Ik zou er persoonlijk wel iets naast serveren omdat dit gerecht verder alleen maar uit groente bestaat.
Maar dat is meer omdat ik het zelf zo geen complete maaltijd vind.

Ratatouille

Ratatouille een Franse klassieker met groenten in de hoofdrol

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang dinner, Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram Tomaten passata
  • 6 teentjes Knoflook Geperst
  • 2 eetlepels Gedroogde oregano
  • 2 eetlepels Gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel Uienpoeder
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1/4 theelepel Cayenne poeder
  • 1 stuks Grote aubergine
  • 1 stuks Grote courgette
  • 3 medium Uien
  • 6 flinke Trostomaten
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven en onder warmte.
  • Was de aubergine, courgette en tomaten en snijd alles in even dikke plakken.
  • Schil en snipper de ui en snijd deze ook in dezelfde dikte als de andere groenten.
  • Pel de teentjes knoflook en pers deze uit boven en kom voeg hierbij de passata, uienpoeder, paprikapoeder, Cayenne poeder, oregano, tijm en basilicum en voeg een snufje peper en zout toe en meng alles door.
  • Verdeel de passata over de bodem van een ovenschaal of gietijzeren skillet.
  • Zet de plakken groenten nu om en om in de ovenschaal of gietijzeren skillet.
  • Bestrijk de bovenkant van de groenten met de olijfolie en bestrooi met nog wat peper en zout.
  • Zet de schaal of gietijzeren skillet in het midden van de oven en gaar de groenten in 45 – 50 minuten.
  • Serveer met een stukje vlees of vis of met een stuk stokbrood ook lekker bij gebakken aardappelen.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*