Remoulade saus een heerlijke makkelijke saus die bij kibbeling geserveerd wordt
Remoulade saus een heerlijke frisse saus die normaal gesproken bij kibbeling geserveerd wordt.
Maar je kunt het ook serveren bij een portie zelfgemaakte Kippeling dat recept staat ook online.
Omdat ik graag dingen thuis namaak wilde ik uiteraard ook zelf deze lekker Kippeling maken.
Maar een homade sausje mocht daar natuurlijk niet bij ontbreken.
Bij een portie kibbeling wordt altijd deze fris zure saus geserveerd.
En voor mij persoonlijk past dat ook prima bij een portie vers gebakken Kippeling.
Deze saus is echt mega simpel om te maken dus terwijl je de Kippeling bakt kun je tussendoor snel aan de lag met dit friszure sausje.
Ik gebruik zoet zure augurken omdat ik die het lekkerste vind.
Remoulade saus
Ingrediënten
- 1 grote Augurk of 2 kleintjes
- 1 eetlepel Kappertjes
- 1 kleine Sjalot
- 150 gram Zaanse mayonaise
- 1/2 theelepel Dijonmosterd
- 1 eetlepel Citroensap
- 10 gram Verse peterselie fijngesneden
- 10 gram Verse bieslook fijngesneden
- 1/8 theelepel Kappertjes vocht
Instructies
- Snijd de sjalot, augurk en kappertjes fijn.
- Doe in een kom en meng de ander ingrediënten erdoor.
- Serveer direct of bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast in goed afsluitbaar glazen potje of bakje.