Romige aspergesoep een heerlijke soep met het witte goud
Romige aspergesoep mijn favoriete voorjaarssoep ik was vroeger nooit dol op asperges.
Dit is iets wat ik echt heb leren eten en inmiddels ben ik er gek op.
Zowel op de groene als op de witte variant.
Nou schijnt er dus schijnbaar ook een paarse variant van de asperges te bestaan deze wil ik eigenlijk wel eens proberen.
Dus wie weet kan ik ze wel ergens hier in de omgeving krijgen.
Maar in deze soep gaan dus de witte variant.
Om een heerlijke bouillon voor de soep te maken gebruik je de schillen en de kontjes van de asperges.
Van deze bouillon maak je dan een lichte roux zodat je een mooi gebonden soepjes krijgt.
Romige aspergesoep
Ingrediënten
- 500 gram Witte asperges
- 70 gram Ongezouten roomboter
- 80 gram Bloem
- 200 gram hamblokjes
- 25 gram Verse peterselie
- 15 gram Verse bieslook
- 1,2 liter Water
Instructies
- Neem een ruime soeppan en vul deze met 1,2 liter water.
- Schil de asperges en snijd het houterige onderstuk eraf snijd de asperges in stukken.
- Doe de aspergestukjes met de schillen en de kontjes in het water.
- Breng dit aan de kook en kook dit alles samen voor 10 – 12 minuten.
- Giet na het koken de asperges af en vang het kookvocht van de asperges op.Verwijder de schillen en de kontjes tussen de aspergestukken uit en gooi dit weg.
- Smelt nu in de soeppan de roomboter en roer de bloem erdoor gaar dit nu 1 – 2 minuten en giet steeds beetje voor beetje het aspergekookvocht erbij en blijf roeren.
- Hak de nu peterselie en bieslook fijn en doe dit samen met de asperge stukjes en hamblokjes bij de soep.
- Verwarm dit alles nog 5 – 10 minuten door en breng de soep op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep direct met een stukje stokbrood.