Sambal boontjes een makkelijk en spicy bijgerecht
Sambal boontjes een lekker simpel bijgerecht met de nodige dosis spice.
Voor diegene die mij al langer volgen die weten wel dat ik dol ben op spicy food.
Bij de Indonesische rendang maak ik graag wat bijgerechten.
Dit is een beetje geïnspireerd op sajoer boontjes.
Alleen wilde ik een gerechtje maken wat wat sneller klaar is zo kwam ik op dit lekkere en makkelijke bijgerecht.
Je stoomt de sperziebonen eerst kort voor en bakt ze daarna in de sambal met wat santen.
Normaal gesproken maak je van een blok santen met wat water kokosmelk maar ik heb het dit keer als extra smaakmaker gebruikt om de boontjes toch een lekker kokos smaakje mee te geven.
Dit bijgerecht staat binnen een half uurtje op tafel dus lekker en gemakkelijk.
Sambal boontjes
Ingrediënten
- 1 kilo Sperziebonen
- 4 eetlepels Sambal badjak
- 4 eetlepels Amandel schaafsel
Instructies
- Was de sperziebonen en verwijder de steeltjes en halveer ze.
- Stoom de sperziebonen voor 10 minuten in een stomer/stoomoven of in een speciale stoompan.
- Verhit een klein beetje arachideolie in een hapjes pan en rasp het blok santen boven de pan.
- Doe de sperziebonen bij de rest in de pan voeg de sambal badjak erbij en verarm alles voor nog 10 minuten schep af e toe om.
- Rooster in een andere droge koekenpan het amandels schaafsel goudbruin.
- Als de boontjes klaar zijn doe ze in een schaal en bestrooi met geroosterd amandelschaafsel.