Sambal goreng telor

Sambal goreng telor

Sambal goreng telor – Indonesische pittige eieren een heerlijk bijgerecht

Sambal goreng telor – Indonesische pittige eieren heerlijke spicy gekookte eitjes.
Dit bijgerecht mag niet ontbreken als je een Indonesische maaltijd op tafel zet.
Op Queen N’s Kitchen vind je al super veel lekkere recepten uit de Indonesische keuken.
En daar komen nu ook steeds meer smaakvolle bijgerechten bij want ik ben nooit uitgekookt.
Ik zei het hierboven al deze eieren zijn best pittig dat komt omdat er sambal badjak in gaat.
Wil je ze wat milder hebben dan kun je prima een gewone sambaloelek gebruiken.
Maar zelf houdt ik van pittig dus deze eitjes vind ik super lekker.



Sambal goreng telor

Sambal goreng telor

Sambal goreng telor – Indonesische pittige eieren een heerlijk bijgerecht
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Keuken Indonesisch
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 6 stuks Hardgekookte eieren
  • 2 stuks Banaansjalotjes
  • 6 teentjes Knoflook
  • 2 stuks Rode peper
  • 1 theelepel Trassi (garnalenpasta)
  • 2 theelepels Laos
  • 4 eetlepels Sambal badjak
  • 200 milliter Kokosmelk
  • 1 eetlepel Arachideolie
  • zout en peper

Instructies
 

  • Als je een goede vijzel hebt dan maak je dit het liefste met een vijzel dat kost wel wat meer tijd.
    Heb je daar geen zin in of ben je niet in het bezit van een vijzel dan kun je de staafmixer gebruiken.
  • Pel de teentjes knoflook, schil de banaansjalotten en snijd deze grof en hak de rode peper ook grof.
  • Doe dit alles in een vijzel samen met de Laos, trassi en sambal en maal tot een fijne pasta.
  • Of doe dit allemaal in een kom en pureer met de hulp van een staafmixer tot een pasta.
  • Pel de eitjes en leg ze klaar.
  • Neem een ruime koekenpan en verhit hierin de olie bak de eieren een beetje aan aan alle kanten in de olie.
  • Voeg dan de pasta toe en bak deze mee.
  • Doe de nu kokosmelk erbij en laat deze indikken tot de gewenste dikte.
  • Het moet niet te dun zijn dat het direct van je lepel af valt maar het moet wel zo dik zijn dat de saus mooi aan de eitjes hecht.
  • Proef als je tevreden bent met de structuur en breng het verder nog op smaak met een beetje zout en peper.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*